Vörsas-kupa

2023.12.05. 20:50

Asztalitenisz: Gergely és Poór aranya

A Szombathelyi AK-Sportiskola Poór Balázs–Gergely Márk-duója aranyérmet nyert a Vörsas-kupa asztalitenisz-versenyen.

Pum András

Fotó: Szendi Péter

A Szombathelyi AK 1995 óta rendez I. osztályú országos ifjúsági és felnőtt-ranglista­ver­senyt, amely 2009 óta a Vör­sas-kupa nevet viseli. Ebben az évben három korosztályban, U17-ben, U19-ben (egyéniben és párosban), valamint felnőtt kategóriában álltak asztalhoz a versenyzők. A tornát egy-egy mexikói és szlovén asztaliteniszező tette nemzetközivé. – összesen 150 versenyző érkezett Szombathelyre. Vármegyénket a rendező Szombathelyi AK-Sportiskola, valamint a Celldömölki VSE-Vulkán Fürdő asztaliteniszezői képviselték, három napon keresztül zajlott a verseny a szombathelyi asztalitenisz-csarnokban. 

Az U17-eseknél az egyéniben a vasiak közül legtovább Gergely Márk (SZAK-Sport­iskola) jutott, a szombathelyi játékos egészen az elődöntőig menetelt, így bronzérmet szerzett. A versenyszámot Lei Balázs (Ambrus Asztalitenisz Akadémia) nyerte. Az U17-es párosoknál a vasiak közül legtovább a Horváth Gábor–Poór Patrik-kettős jutott – a duó bronzérmes lett. Horváth és Poór a későbbi győztes Kiza­kisz Georgiosz (Yorgos SE)–Moravcsik Gellért (Buda­örs)-pártól kapott ki. Az U19-es egyéniben Gergely Márk a legjobb nyolcig jutott, ahol a későbbi aranyérmes Wei Chen Yu (Magyar–Kínai Asztalitenisz Klub) ellen maradt alul. Párosban pedig szép vasi siker született, a Gergely Márk–Poór Balázs-kettős a döntőben 3:2-re nyert a Biró Bálint–Kizakisz Georgiosz-­duó ellen. 

A felnőtteknél a celldömölki Iván Bertold egészen a legjobb nyolc közé jutott, a döntőben a Németországban versenyző Katus Krisztián győzött Vitsek Iván ellen. A párosoknál a celldömölki Baranyai Domonkos–Iván Bertold-kettős bronzérmet szerzett, míg aranyérmes lett a Kishegyi Ákos (Dunakeszi)–Molnár Dávid (Pécs)-kettős. 

– Jól sikerült versenyen vagyunk túl, hiszen fiataljaink idősebbek között szerepeltek, de akadtak, akik a felnőttek között versenyeztek – mondta Szarka Tibor, a Szombathelyi AK-Sportiskola elnöke. – Korábban persze lényegesen többen voltak az ilyen versenyeken, de szakmailag így is nagyon hasznos viadal volt. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában