Beszámoló

2023.12.29. 11:37

BMX: eredményes, mozgalmas év volt 2023

Nagyszerű, eredményes 2023-as esztendőt zár a Gencsapáti KSE BMX szakosztálya.

Tóth Gábor

Forrás: VN/Gencsapáti KSE

Mint azt Vincze Gergely szakosztályvezetőtől, edzőtől megtudtuk, Gencsapáti adott otthont az idei évben az országos bajnokságnak, a nemzetközi Alpok Adria Kupa-sorozat záróállomásának, illetve az egyesület rendezett egy Csoki Kupa nevezetű amatőr erőpróbát. Nagy sikerrel futottak a nyári táborok, sőt a magyar BMX válogatott is edzőtáborozott Gencsapátiban. Folytatódtak a fejlesztések a sporttelepen, így például új, speciális zúzalékot kapott a pálya felülete, a versenypálya mellé kavicsot került, minőségi világítás segíti az esti edzéseket.

Az országos bajnokságon négy arany-, két ezüst-, egy bronzérmet gyűjtöttek be a Gencsapáti KSE sportolói. A Magyar Kupa összejött négy első, két második, ugyancsak két harmadik hely. Az Alpok Adria Kupában két összetett ezüstérem jelentette a csúcsot. Hét gencsapáti versenyző teljesítette az Európa Bajnokságra való kvalifikációt – közülük egy jutott a főtáblára. Jelenleg 19 kerékpárosnak van versenyengedélye, további 30 versenyző amatőrként vesz részt a klub életében – idén 16 gyerek csatlakozott a klubhoz.

A klub ob-érmes versenyzői: Balogh Péter, Bertalan Roland, Kocsis Kata, Gombos Bors, Gombos Misa, Kocsis Bendegúz, Kleé Balázs, Kiss Barnabás, Vincze Gergely.

– Elégedett vagyok az idei év eredményeivel, történéseivel, köszönöm midnenkinek, aki csak egy kicsit is támogatott minket – fogalmazott Vincze Gergely.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában