Szavazás

2023.12.28. 17:24

Év sportolója - Csak egy vasi kötődésű maradt a jelöltek között

A férfiaknál az úszó Kós Hubert, a labdarúgó Szoboszlai Dominik és a vízilabdázó Zalánki Gergő, míg a nőknél a vitorlázó Érdi Mária, az atléta Krizsán Xénia és a kerékpáros Vas Kata Blanka került a legjobb három közé a Magyar Sportújságírók Szövetsége (MSÚSZ) 66. alkalommal kiírt Év sportolója-szavazásán.

Sütő Dániel

Fotó: Török Attila

Szöllősi György, az MSÚSZ elnöke, valamint Csisztu Zsuzsa alelnök csütörtökön az M4 Sport csatornán jelentette be a kategóriák három jelöltjét. Szöllősi jelezte, hogy a sorrend a 2019-es csúcsot (439) felülmúlva, rekordot jelentő 471 szavazat alapján alakult ki. A szövetség elnöksége öt kategóriában tízes jelöltlistákat állított össze, a szavazás december 18-án kezdődött. Ahogy arról korábban írtunk, az év férfi sportolója jelöltek között szerepelt Halász Bence, valamint az év edzője kategóriában Bence mestere, Németh Zsolt, ám mindketten kiestek a versenyből, csak Ekler Luca maradt.
Az év sportolója. Férfiak: Kós Hubert (úszás), Szoboszlai Dominik (labdarúgás), Zalánki Gergő (vízilabda). Nők: Érdi Mária (vitorlázás), Krizsán Xénia (atlétika), Vas Kata Blanka (kerékpár).
Az év csapata (egyéni sportágak csapatversenye): férfi kardválogatott (Decsi Tamás, Gémesi Csanád, Szatmári András, Szilágyi Áron), női kardválogatott (Battai Sugár, Márton Anna, Pusztai Liza, Szűcs Luca), vitorlázó-válogatott (Berecz Zsombor, Adorján Csaba, Bakóczy Róbert, Goszleth Marcell, Gyapjas Zsombor, Huber Lél, Lillik Ákos, Majthényi Szabolcs, Németh Áron, Németh Domonkos, Takácsy Levente, Tomai Balázs, Varjas Sándor).
Az év csapata (hagyományos csapatok): Ferencváros, női kézilabdacsapat, férfi labdarúgó-válogatott, férfi vízilabda-válogatott.
Az év edzője: Elek Gábor, a Ferencváros női kézilabdacsapatának korábbi vezetőedzője, Marco Rossi, a férfi labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Varga Zsolt, a férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya.
Az év sportpillanatai: Vogel Soma „aranyat érő” utolsó ötösvédése a Magyarország-Görögország vízilabda világbajnoki döntőn, Szoboszlai Dominik szólógólja a Magyarország-Montenegró labdarúgó Eb-selejtezőn, Kákosy Olívia parakarate világbajnoki aranyérmet kap Budapesten.
Az év szabadidősport eseménye: 525 Cup utcai kosárlabda-rendezvény, Hátsó füves futballmentő túra, Jégpályák Éjszakája.
Fogyatékkal élő sportolók. Férfiak: Gelencsér Róbert (atlétika, szervátültetett), Kiss Péter Pál (kajak-kenu, paralimpikon), Matskássy Pál (torna, speciális olimpikon). Nők: Ekler Luca (atlétika, parasportoló), Gulyás Noémi (torna, speciális olimpikon), Pap Bianka (úszás, paralimpikon). Csapat: női kerekesszékes vívóválogatott, para-asztalitenisz csapat, szervátültetett asztalitenisz férfi páros.
A gálát január 8-án 19.30 órától az M4 Sport élőben közvetíti, az est két házigazdája Berkesi Judit és Tihany Viktor lesz. A díjátadók között lesz Javier Sotomayor világcsúcstartó kubai magasugró és az aranylabdás olasz labdarúgó, Fabio Cannavaro. Utóbbi személyében egy világbajnok olasz labdarúgó is megtiszteli jelenlétével az eseményt. Idén összesen 18 országból érkeznek vendégek a rangos rendezvényre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában