Kosárlabda

2023.12.19. 11:00

Falco–Le Mans - Az idei utolsó Bajnokok Ligája-meccs

A kosárlabda Bajnokok Ligája 6. fordulójában, az utolsó csoportkörben a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely a francia Le Mans gárdáját fogadja kedden 18 órakor.

Tóth Gábor

A Falco roppant sikeres időszakot él, az elmúlt napokban, hetekben sorra nyerte a rangadókat: az Albát 33, a Szolnokot 16, a ZTE-t 28, a Körmendet 36 ponttal gázolta el – úgy, hogy közben a rotációra is ügyelt a szakmai stáb. Egyébként legutóbbi kilenc bajnokiját behúzta a sárga-fekete gárda – ez a győzelmi sorozat önmagáért beszél. Érdemes felidézni a körmendi legenda, csapatkapitány, Ferencz Csaba nyilatkozatát a szombati Egis Körmend–Falco-Vulcano Energia KC Szombathely (65-101) vasi rangadó után: „A Falco kinőtte a magyar bajnokságot, más dimenzióban játszik, ebből kaptunk ízelítőt” – ezzel a megállapítással vélhetően sokat egyetértenek manapság. A nemzetközi porondon azonban jóval kevesebb sikerélmény éri a magyar bajnokot: az előző öt BL-meccséből csak egyet nyert meg. Ám azt az egy győzelmet éppen Franciaországban aratta, 81-63-ra nyert a Le Mans vendégeként – a 3. forduló meglepetését szolgáltatva ezzel. A Falco már nem juthat tovább a csoportjából – de vélhetően szeretne szépen, egy szép győzelemmel búcsúzni a nemzetközi porondtól. És tekintve a jelenlegi formáját, ez nem is tűnik teljesíthetetlen feladatnak.

Az ötszörös francia bajnok (1978, 1979, 1982, 2006, 2018), négyszeres kupagyőztes (1964, 2004, 2009, 2016) Le Mans hektikus szezont fut, hazája bajnokságában csak 13. a 18 csapatot felvonultató tabellán (7 győzelemmel, 9 vereséggel) – szombaton is vereséget szenvedett, hazai pályán maradt alul egy ponttal a Saint Quentin ellen (76-77). A Bajnokok Ligájában viszont stabilan teljesít, 2. helyen áll a tabellán (3 győzelem/2 vereség), a szombathelyi meccs eredményétől függetlenül biztosan továbbjut a csoportból – és biztosan a 2. helyen. Vagyis különösebb tétje a franciák szempontjából már nincsen a szombathelyi mérkőzésnek.

A másik meccsen: Peristeri (görög)–Málaga (spanyol) 20.30.

A csoport állása: 1. Málaga (4 győzelem/1 vereség), 2. Le Mans (3/2), 3. Peristeri (2/3), 4. Falco (1/4).


 

A Falco-Vulcano Energia KC Szombathely közösége jótékonykodásra is felhasználja az idei utolsó Bajnokok Ligája-mérkőzést (immár hagyományosan). Az Aréna Savaria főbejáratánál fel lesz állítva egy karácsonyfa, amely alá ajándékokat helyezhetnek el az adományozni szándékozó sárga-fekete szurkolók. A klub idén a Szombathelyi Egyházmegyei Karitásznak gyűjt – főként gyerekjátékot, tartós élelmiszert, tanszert várnak a szervezők, dobozba csomagolva.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában