Kosárlabda

2023.12.14. 12:23

Falco: nehéz időszak után januárban visszatérhet Kovács Benedek

Nehéz időszakot él a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely NB I.-es kosárcsapatának fiatal játékosa, Kovács Benedek, akit komoly bordasérülés kényszerít partvonalon kívülre - de januárban már visszatérhet a pályára.

Tóth Gábor

Forrás: nso.hu

Kovács Benedek negyedik szezonját tölti a Falco kötelékében - a tavalyi bajnokcsapatnak fontos játékosa volt. A 2023/2024-es szezon azonban eddig nem alakult szerencsésen a 22 éves kosaras számára. A bajnokságban csak nyolc meccset tudott játszani (9,4 percet, 3,1 pontot, 2,3 lepattanót átlagolt), míg a Bajnokok Ligájában két mérkőzésen lépett pályára.

- Így igaz, az idei szezonban eddig nem úgy alakultak a dolgaim, ahogyan terveztem, ahogyan reméltem - mondta Kovács Benedek. - Még október végén a Paks elleni meccs után az egyik edzésen kaptam egy ütést a bordámra - zúzódást szenvedtem, pihentem úgy másfél-két hetet. De egy kicsit korán tértem vissza, nem volt teljes a gyógyulás. Amikor az Alba elleni bajnokin ütést kaptam ugyancsak a jobb oldali bordámra, rögtön éreztem, hogy már nagyobb a baj - komoly fájdalmaim voltak. Így a mérkőzés után dr. Bauer Ottó csapatorvossal elmentünk röntgenre, ahol kiderült, hogy három bordám eltörött - szerencse a szerencsétlenségben, hogy nem mozdultak el a sérült bordák. Következett egy monoton, idegőrlő állapot: teljes pihenéssel teltek a napjaim. Szerencsére már a szobabiciklire felülhetek, és végezhetem a gyógytornát. De ha minden jól megy, akkor is csak január közepe felé térhetek vissza a pályára. Nehéz időszak ez számomra, de most azért dolgozok, hogy tökéletes fizikai állapotban térjek vissza a csapatba, hogy a bajnokság folytatásában hasznos játékkal segítsem a társakat.

- Annak viszont nagyon örülök, hogy a Falco remekül teljesít mostanában, a nyolcmeccses bajnoki veretlenségi sorozat önmagáért beszél - folytatta Kovács Benedek. - Az év elején még látszódott, hogy formálódik a csapatunk, néhány játékos keresi a helyét a rendszerben, de úgy érzem, hogy mára a helyére kerültek a kirakós darabjai. Azt viszont sajnálom, hogy a Bajnokok Ligájában nem sikerült továbbjutnunk csoportból - pedig ez volt a célunk. Amit mindenki csalódásként élt meg az öltözőben. De van még egy BL-meccsünk, kedden fogadjuk a Le Mans gárdáját - az a célunk, hogy szép győzelemmel búcsúzzunk a nemzetközi porondtól, hogy örömet okozzunk a szurkolóinknak. És van még feladatunk bőven: a kupában és a bajnokságban is meg akarjuk védeni a címünket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában