Labdarúgás

2023.12.02. 09:34

Futsal BL: nem tudta borítani a papírformát a HVSE, nyert a Sporting

A portugál sztárcsapata, a Sporting elleni 7-2-es vereséggel folytatta a futsal Bajnokok Ligája elitkörét a Haladás VSE

Tóth Gábor

Forrás: VN/Haladás VSE

A lisszaboni négyes torna első meccsén, csütörtökön az ötszörös belga bajnok, ötszörös kupagyőztes, hazája bajnokságát veretlenül vezető, a tavalyi a BL négyes döntőjébe bejutó Anderlechttel csapott össze a Haladás - és kapott ki 5-2-re. Pénteken későn este következett a 18-szoros bajnok, kétszeres BL-győztes (2019, 2021) portugál Sporting – a házigazda az idei kiírásban is favoritnak számít.

Sporting CP (portugál)–Haladás VSE 7-2 (4-1). Lisszabon, Bajnokok Ligája fut­salmérkőzés, vezette: Cetin (török), Flores (spanyol), Nurse (angol), Duarte (portugál).

HVSE: Alasztics – Luiggi, Dróth, Henrique, Santos. Csere: Gyimesi, Homlok (kapus), Kovács, Szalmás, Knizs, Hajmási, Vatamaniuc-Bartha, Vas, Rutai. Edző: Ferraz Conde Felipe.

Gólszerzők: Alex Merlim (4., 23., 34.), Neves (9., 37.), Taynan (13.), Zicky (16.), ill. Alex Merlim (9., öngól), Vas (31.).

Végig fölényben játszott az esélyesebb házigazda – a Haladás jól küzdött, de ez csak a tisztes veresére volt elég. A HVSE a mérkőzés nagy részében védekezett, nem igazán tudta megtartani a labdát – de kontrákkal, átlövésekkel azért oda-odakerült ellenfele kapuja elé. Sőt, 5-2-es állásnál felvállalta a vészkapus játékot is.

- Természetesen nem vagyunk boldogok a végeredmény miatt, hiszen profik vagyunk, mindig a győzelem a cél - fogalmazott a mérkőzés után a klub honlapján Ferraz Conde Felipe,  HVSE vezetőedzője. - Azonban a srácok teljesítménye miatt nagyon boldog vagyok! Nincs semmi szégyenkezni valónk, nagyot harcoltunk a véleményem szerint a világ legjobb csapata ellen. Számos helyzetet teremtettünk, de sajnos ajándék lehetőségeket is adtunk riválisunknak, melyekből könnyű gólokat szereztek. De a legfontosabb üzenete a meccsnek, hogy jól teljesítettünk! Remek tapasztalat volt mindannyiunknak, ezen a helyen, ilyen atmoszférában játszhattunk, fontos momentum ez a fiúknak. Jó hangulatban leszünk holnap is, nagyon jó munkát végzett a csapat, mindenki a legjobbját nyújtotta. Ez minden, amire egy edzőnek szüksége van!

Vasárnap (16.00) a szerb Loznica-Grad együttese ellen zárta az erőltetett menetet a szombathelyi alakulat.

A szerb gárda eddigi eredményei: Loznica-Grad–Sporting CP 1-9, Sporting–Anderlecht 1-8.

Talán ezen a meccsen van a legtöbb esély a Haladás-győzelemre!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában