Futsal

2023.12.16. 22:58

Futsal: két edzőmeccs, és Dróth gólrekordja az év végére

Egy vereség, egy döntetlen Koszovó ellen – HVSE-játékosok a keretben.

Tóth Gábor

A Koszovó elleni két edzőmeccsel zárta az évet a magyar futsalválogatott – az első mérkőzést elbukta, a másodikon döntetlent játszott Sergio Mullor Cabrera szövetségi kapitány együttese. Dróth Zoltán pedig gólrekordot döntött!

Sergio Mullor Cabrera szövetségi kapitány Budaörsön vezényelt szűk egy hetes edzőtábort a tavasszal kezdődő Európa-bajnoki selejtezőkre készülő férfi futsalválogatottnak. A keretben Alasztics Marcell, Hajmási Milán, Vas Ádám, Rutai Balázs és Dróth Zoltán képviselte a Haladás VSE színeit. A magyar együttes két edzőmeccset játszott Koszovó válogatottjával.

Magyarország–Koszovó 3-6 (1-4). Budaörs, válogatott futsalmérkőzés.
Magyarország: Krajcsi – Pál, Fekete, Rábl, Bartha. Csere: Hadházi, Tatai, Nagy I., Rábl, Nagy K., Hajmási, Vas, Rutai, Suscsák, Dróth. Szövetségi kapitány: Sergio Mullor Cabrera.
Magyar gólszerző: Dróth (3).
A koszovói válogatott meglepte a magyar együttest. Hiába birtokolta többet a labdát a házigazda, a vendég jól védekezett, jól kontrázott, jó helyzetkihasználással 3-0-s előnyre tett szert. Dróth szépített, de a szünet előtt megszületett a negyedik koszovói gól is. Fordulás után Dróth két újabb góljával szorossá tette az állás (3-4). A folytatásban kitámadott a magyar együttes, amit gólokkal büntetett Koszovó (3-6).

A HVSE és a válogatott csapatkapitánya, Dróth Zoltán a meccsen 102., 103. és 104. gólját szerezte címeres mezben, ezzel átvette a vezetést a 102 gólos Lódi Tamástól a válogatottsági góllövőlista élén!

Magyarország–Koszovó 3-3 (0-2). Budaörs, válogatott futsalmérkőzés.
Magyarország: Alasztics – Dróth, Vas, Hajmási, Nagy I. Csere: Krajcsi, Pál, Fekete, Rábl, Bartha Hadházi, Tatai, Nagy K., Rutai, Suscsák. Szövetségi kapitány: Sergio Mullor Cabrera.
Magyar gólszerzők: Rutai, Dróth, öngól.
Koszovó ismét szervezetten játszott – és a szünetre 2-0-s előnnyel vonulhatott szünete. Fordulás után Rutai szépített egy szöglet után, de Koszovó ismét betalált (1-3). A 33. percben a Rutai elleni szabálytalanságért megítélt büntetőt Dróth Zoltán váltotta gólra (2-3). A hajrában vészkapus játékéra váltott a magyar együttes, és némi szerencsével, egy öngól segítségével a 38. percben összejött az egyenlítés (3-3).

A felnőtt csapattal együtt dolgozott az U21-es válogatott is – amelybe a Haladásból Kovács Máté, Knizs Olivér és Vatamaniuc-Bartha Dávid kapott behívót.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában