Elbukott rangadó

2023.12.06. 13:59

Nem bírt a Bük az éllovas győri alakulattal

Az NB II.-es kézilabda-bajnokságok 10. fordulójában a nőknél a Bük otthon, a CVSE és a Sárvár pedig idegenben maradt alul. A szentgotthárdi férfi csapat hazai pályán kapott ki a Komáromtól.

Sütő Dániel

Barcza Rebeka (labdával) kiválása megpecsételte a Sárvár sorsát Lipóton

Fotó: Benkő Sándor

Büki TK Bükfürdő–Győri ETO KC U21 30-34 (16-16). Bük, 100 néző, NB II.-es női kézilabda-mérkőzés, vezette: Bán-Farkas, Székely.

Bük: Szücs I. – Farkas N. 9, Tóth V. 3, Tamási 4, Varga Zs. 3, Gősi 8, Tóth B. 1. Csere: Büki – Tar-Pukler, Marton D. 2, Lékai, Zakariás, Vigh. Edző: Baranyai Enikő.

A büki gárda ismét hatalmasat küzdött. Voltak hiányzóik, sőt, többen betegen vállaltak ezt az igen fontos rangadót. Az ETO nem bízott a véletlenre semmit, a legerősebb keretével érkezett, ami jelzi, hogy nagyon komolyan vette a derbit. A mérkőzésen sokáig, egészen a 45. percig  partyban volt a listavezetővel a BTK, azonban kulcsfontosságú szituációkban sokat hibáztak a vasiak, amit a fáradtság számlájára lehetett írni. Ekkor az ellenfél 2-3 góllal elhúzott, amelyet meg is tudott tartani.

KK Ajka–Celldömölki VSE 30-27 (15-14). Ajka, 150 néző, NB II.-es női kézilabda-mérkőzés, vezette: Balogh, Muzslai.

CVSE: Szalai N. – Győrffy 5, Szecsődi 3, Gönczöl 11, Győrvári 1, Pup S. 1, Pup R. 2. Csere: Balogh V. – Gyurák 1,  Erdélyi, Deé, Szomorkovits 3, Szélesi. Edző Erőss Péter.

A találkozó elején beragadt a celli együttes, amely közel sem 100 százalékos kerettel vágott neki a meccsnek. A félidő végére azonban ledolgozta 5-6 gólos hátrányát a vasi gárda. Szünet után még a fordítás is összejött, sőt, négygólos előnyre tett szert a CVSE, ám ez olyan sokat kivett a lányokból, hogy az utolsó negyedórát már nem bírták erővel, így végül az Ajka örülhetett. Nagyot küzdöttek Erőss Péter tanítványai, de ez most sajnos nem párosult győzelemmel.  

Lipót Pékség–Sárvárfürdő Kinizsi 33-29 (17-19). Lipót, 60 néző, NB II.-es női kézilabda-mérkőzés, vezette: Ihász, Pápai.

Sárvár: Tömő – Kozma 5, Molnár Zs. 3, Gutecz 2, Barcza 6, Ács 7, Szemes 4. Csere: Varga, Jurik (kapusok), Kiss V., Cser 1, Gerencsér 1, Horváth D., Oláh, Németh H. Edző: Skoda Bence.

Az első 20 percben fej-fej mellett haladtak a csapatok, a félidő végefelé került fölényebe a Sárvár, amely kétgólos előnybe került. Fordulás után sok hibával kezdett a Kinizsi, Barcza lesérülése pedig végzetesnek tűnt sárvári szempontból. A vendégek kettős emberhátrányban fejezték be a mérkőzést, így a Sárvárnak nem sikerült a pontszerzés.

Szentgotthárdi VSE–Komárom VSE 26-30 (13-12). Szentgotthárd, 80 néző, NB II.-es férfi kézilabda-mérkőzés, vezette: Papp, Vandróczki.

Szentgotthárd: Kovács R. – Weidl 6,  Gotthárd 2, Bouti 2, Vujovics 3, Császár, Hertelendy 8. Csere: Kanics – Kozma 1, Horváth N., Góth, Háklár 1, Sipőcz 3, Rónai K., Koltai, Németh D. Edző: Ernst Attila.

A korábbi meccsekkel ellentétben ezúttal koncentrált védekezéssel és jó kapusteljesítménnyel kezdett a Szentgotthárd, aminek meg is lett az eredménye. Fordulás után azonban kissé visszaesett a hazai kapusok hatékonysága, a 45. perctől kezdve pedig az erősen véleményes bírói ítéletek sem a gotthárdiak malmára hajtották a vizet, így végül a papírformának megfelelően nyert a Komárom. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában