Vetélkedő

2023.12.11. 13:05

Sporttörténeti oladi siker - Lezajlott a játékos sportvetélkedő városi-megyei döntője

Minden idők egyik legszínvonalasabb, legszorosabb versenyét hozta a játékos sportvetélkedő városi-megyei döntője, amelyet az oladisok nyertek meg a derkósok előtt.

Sütő Dániel

Az oladi aranycsapat felkészítőikkel

Forrás: Facebook/Gubián Tamás

Összesen 15 csapat nevezett vármegyei szinten az idei játékos sportvetélkedőre. Két elődöntőt rendeztek, amelyekből az első három helyen végzett együtes kvalifikálta magát a városi-megyei döntőbe. A résztvevő hat alakulat közül az első kettő jutott be az országos elődöntőbe, amelynek időpontja és helyszíne egyelőre még ismeretlen. A hatfős mezőnyt a Derkovits, a Zrínyi-, a Gothard-, az Oladi-, a Paragvári-, valamint a körmendi Olcsai-iskola csapata alkotta. Nagy csata bontakozott ki a derkósok, a zrínyisek és az oladisok között. A kilencfordulós sorverseny végén pontazonosság alakult ki az első két helyen, ugyanis a Derokvits és az Oladi is egyaránt 46 pontot gyűjtött. A torna győztesének kiléte kötélhúzásban dőlt el, amelyet az oladisok nyertek.

– Két meghatározó csapattagunkra sem számíthattunk betegség miatt, így csökkentek az esélyeink a továbbjutást illetően, de a cél nem változott, az első két hely egyikén akartunk végezni – fogalmazott Gubián Tamás, az Oladi Álatlános Iskola testnevelője. – Mindenképpen szerettük volna megszorongatni a nagyágyúk közül a Derkovitsot, vagy a Zrínyit. A városi elődöntőben amúgy már volt előszele annak, hogy meglepetést érhetünk el a döntőben, hiszen például a Derkóval szemben a kilenc játékból hatban jobbak voltunk. A gyerekek nagyon összeszedték magukat, kiválóan működtek csapatként, jó volt látni, ahogy küzdöttek egymásért a pazar hangulatban, amiért hálásak vagyunk szurkolóinknak. Ez egy sporttörténelmi siker az Oladi életében, hiszen még sosem jutott be a csapata az országos elődöntőbe. Nagyon büszke vagyok a diákjaimra, mert nagyon szépen dolgoztak.    

A játékos sportvetélkedő városi-megyei döntőjének végeredménye: 1. Oladi 46 p., 2. Derkovits 46, 3. Zrínyi 40, 4. Gothard 22, 5. Olcsai 18, 6. Paragvári 17.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában