Labdarúgás

2023.12.11. 21:29

Szilveszter Kupa: 40 csapat harcra kész - kisorsolták a csoportokat

Nyílt sorsolással alakították ki a 37. MVD-SZIG Szilveszter Kupa teremlabdarúgó-torna csoportbeosztásait.

Tóth Gábor

Fotó: © Cseh Gábor

December 28-30-án a Haladás Sportkomplexum ad otthont a 37. MVD-SZIG Szilveszter Kupa teremlabdarúgó-tornának - 1986-ban rendezték meg az első Szilveszter Kupát, a Covid-járvány miatt 2000-ben elmaradt a torna. A hagyományos, népszerű erőpróbát a Szombathelyi Szabadidősport Szövetség és a Pannonsport Kft. rendezi – a szombathelyi önkormányzat támogatásával. A szervezők a megszokottak szerint nyílt (24 csapat), öregfiúk (8) és női (8) kategóriában írták ki a küzdelmet. A sajtótájékoztatóval egybekötött nyílt sorsolásnak a Haladás Sportkomplexum, a 1919 Sport Pub helyisége adott otthont. A sajtótájékoztatón dr. László Győző alpolgármester, Kalmár Attila, a Pannonspot Kft. ügyvezetője, Táncsics András, a Szombathelyi Szabadidősport Szövetség elnöke, valamint Danka Tamás, a névadó MVD-SZIG Kft. ügyvezetője vett részt.

Elhangzott, hogy mind a három napon a Haladás Sportcsarnokban játszanak a csapatok. A szervezők a játékosokkal, a kísérőkkel, csapatvezetőkkel együtt közel 600 főre számítanak - ez a létszám komoly logisztikát igényel. A csarnokba mindhárom 450 szurkolót, érdeklődőt lehet beengedni egyszerre. Nőttek a belépő árak - az első két napon 2000, a harmadik napon 3000 Forint a belépő -, de emelkedtek a pénzdíjak is. A megjelentek megtudták továbbá, hogy túljelentkezés volt, de annyi csapat azért nem jött volna össze, hogy még egy napot megnyissanak a tornának - így a megszokott 40 csapat lép pályára. Újdonság, hogy a női csapatok december 28-án lejátsszák a helyosztókat is. A sorsolásnál a tavalyi eredmények alapján kiemelések voltak: a nőknél a Szasza Pizza és a Nyárád SE, az öregfiúknál a Szkendó Kft. (tavaly Május 1 Étterem) és a Di Napoli (tavaly Don Pepito), míg a nyílt kategóriában a Futer Tüzifa, a Petrovics Apartmanház, a Tutto Bene Scarpe, a Szikra Autókozmetika, a Katica Café és a Cső-Lavina lett kiemelve.

A nők csoportbeosztását a Haladás Viktória csapatkapitánya, Balogh Henrietta sorsolta ki, az öregfiúkét László Győző, míg a nyílt mezőnyét a HVSE futsalcsapatának saját nevelésű válogatott játékosa, Sipos Gergő.

 


 

Csoportbeosztás, női, A csoport: Nyárád SE, Vép, Gersekarát SE, Nagylengyel SE. B csoport: SzaSza Pizza, Csepreg SE, Aranylábú Vastyúkok, Kinizsi SK.


 

Öregfiúk, A csoport: Szkendó Kft., Ölbő Öregfiúk, Öreg Kupakok Kőszeg, Builder Bau Kft. B csoport: Di Napoli, Áramütöttek, Falcold, Old Boys.


 

Nyílt, A csoport: Cső-Lavina, Cristiano Pizzéria, Buntstift-Classics, HVSE U19. B csoport: Petrovics Apartmanház, Nagyfiúk, El-Dorado Goldfisch Horgászbolt, Karcsics Tető. C csoport: Katica Café, Répce Sport Büfé, Colonia, Bingó Pizzéria. D csoport: Tutto Bene SC Scarpe Black Jack SE, Testvérek, Guri Serház, Csepreg SE. E csoport: Futer Tűzifa, S1 Ingatlan, Fociszak FC- Martini Car Autókereskedés, LK Bulls. F csoport: Szikra Autókozmetika, Unicum Kft., Fiatal Veteránok, Vulcano Energia.


 

A 37. Szilveszter Kupa is torna pénzdíjas. Öregfiúk kategóriában 175, 120, 100, illetve 35 ezer forintot kapnak a legjobb csapatok. A nőknél 75, 50, 30 és 20 ezer forint a díjazás. Míg a nyílt kategóriában 330, 175, 125 és 40 ezer forinttal gazdagodnak a négy közé jutó gárdák. Ami összesen 1 millió 245 ezer forint.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában