Labdarúgás

2024.01.10. 08:33

Átmásztak a korláton és berohantak a szurkolók a pályára a Haladás mérkőzésén - vádat emeltek ellenük

Vaol.hu

Forrás: VN-archív

A Vas Vármegyei Főügyészség hivatalos közleményben arról tájékoztatta lapunkat, hogy a Szombathelyi Járási Ügyészség rendbontás vétsége miatt emelt vádat azzal a két férfival szemben, akik a vádirat szerint 2023 novemberében a szombathelyi labdarúgó stadionban megrendezett focimeccsen vettek részt, ahol a mérkőzés 91. percében a korláton átmásztak és a nézőktől elzárt játéktérre futottak.

A büntetőjogi szabályozás szerint bűncselekményt követ el az, aki sportrendezvényen a létesítménynek a nézőktől vagy a nézők meghatározott csoportjától elzárt területére jogosulatlanul belép, ott tartózkodik, vagy e területre a sportrendezvény megtartását vagy mások testi épségét veszélyeztető tárgyat bedob.

A járási ügyészség pénzbüntetés és az MLSZ által szervezett sportrendezvények látogatásától való határozott idejű eltiltás kiszabását indítványozta a vádlottakkal szemben, akiknek büntetőjogi felelősségéről a Szombathelyi Járásbíróság fog dönteni.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában