Eredmények

2024.01.31. 13:53

Egyéni csúcsok a vasi gyorskorisoktól

Jól csúsztak a Savaria Speedskating Team válogatottjai, Bejczi Botond, Bödei Bálint és Mercs Abigél a nagypályás gyorskorcsolyázók 5. Világkupa-fordulójában.

Sütő Dániel

Forrás: MOKSZ

Január 26. és 28. között Utah állam fővárosa, Salt Lake City adott otthont a felnőtt nagypályás gyorskorcsolyázók 5. Világkupa-fordulójának. A magyar színeket Mercs Abigél, Bejczi Botond és Bödei Bálint képviselte.

Bejczi Botond a B-divízió 500 méteres futamában 27. helyen, majd 1000 és 1500 méteren is 30. pozícióban zárt. Mass Start B-divízióban az értékes nyolcadik pozícióban végzett, míg klubtársa, Bödei Dániel 16. lett.

– Már a kezdés jól sikerült, hiszen a Mass Starttal indultam, aztán másnap következett az 1500 méteres és az 500-as futam – számolt be Bejczi Botond. – Az 1500 métert olyan közepesre értékelem, kicsit jobb eredményt vártam volna magamtól, de összességében nem volt olyan rossz. Még éreztem a jetlag-et, ráadásul egy nappal később érkeztem meg az USA-ba a többiekhez képest, mert gond volt a vízumommal. Az 500-as futam nem sikerült jól, viszont 1000 méteren egyéni csúcsot tudtam futni, ez volt a legjobb futamom.  

Bödei Bálint szintén új egyéni csúcsot ért el 1000 méteren, ahol 32., Mass Start B-divízióban pedig 16. lett. Az A-divízió vegyesváltó versenyében pedig az előkelő kilencedik helyet érte el a hosszabb kihagyást követően ismét rajthoz álló klubtársával, Mercs Abigéllel.

– Kisebb részsikereket tudunk elkönyvelni, két egyéni csúcs is összejött a fiúknak 1000 méteren. Boti jól versenyzett Mass Starton, Bálint pedig nagyon jól ment a vegyesváltóban, azonban nem lehetünk elégedettek, nem ezek az idők a mi realitásaink. Sokkal előrébb tartunk, azonban ezt egyelőre nem tudjuk megmutatni a versenyeken. Igyekszünk nem frusztráltnak lenni emiatt, a jövőben pedig többet kell versenyezniük ebben az erős közegben, hogy végre valahára eljöjjön az áttörés és megtudják mutatni mi is van igazán bennük! Ehhez azonban időre van szükség – értékelt a férfi nagypályás gyorskorcsolyázók vezetője, Kóti Gábor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában