Röplabda

2024.01.24. 14:18

Felsőházi helyet ért a Hali sikere - A SZoESE női röpisei kikaptak Ajkán

Az NB II.-es női röplabdabajnokság legutóbbi fordulójában az egyetemista lányok idegenben szenvedtek vereséget, míg a Haladás VSE együttese szettveszteség nélkül masírozott be a felsőházi rájátszásba.

Sütő Dániel

Forrás: MRSZ

UNI-Ggyőr SZESE–Szombathelyi Egyetemi SE 3:0 (13, 14, 17). Győr, 40 néző, NB II.-es női röplabdamérkőzés, vezette: Sipos, Őri.

SZoESE: Wölfer, Horváth K., Dóka, Szalai Cs., Nagy D., Donáczi. Csere: Tauker. Edző: Bodzer Attila.

A Szombathelyi Egyetemi SE női röplabdacsapata az alapszakasz utolsó mérkőzésén a Győri gárdával játszott. Az első szett a fogadáson ment el, a szombathelyi lányok nyitásai nem voltak hatékonyak, és a hibák sajnos végigkísérték a második szettet is. A motiváció és a küzdeni akarás hiánya nagyban hozzájárult a vereségükhöz. A harmadik szettben a vasiak nyitásai már pontosabbak voltak, de a támadásokat nem tudták befejezni, ugyanakkor sáncban sem jeleskedtek. Ebben a játékrészben már látszott a lányokon, hogy tejesen elengedték a meccset, mivel nem tudták túltenni magukat a hibákon.Bodzer Attila edző elmondta, az edzéseken arra törekednek a jövőben, hogy ezeket a hibákat kijavítsák, és így a rájátszásban eredményesek legyenek.  

Röpisuli Sportegyesület– Haladás VSE 0:3 (-9, -18, -17). Ajka, 30 néző, NB II.-es röplabdamérkőzés, vezette: Simai, Kaposvári.

Haladás: Kőrösi, Tóth B., Héjj, Marton, Horváth B., Németh A. Csere: Rudolf, Dabronaki, Avas, Varga N., Ragasits. Edző: Dr. Mucsi Péter.

Nem babra ment a játék, hiszen a Haladás szempontjából a felsőházba jutás volt a mérkőzés tétje. Ezt Mucsi Péter tanítványai mondhatni simán teljesítették. A szombathelyi zöld-fehérek trénere szerint nagy dicséretet érdemelnek a lányok, nem csak a mérkőzés megnyerésért, hanem az alapszakaszban nyújtott teljesítményükért. A találkozó egészében sikerült motivált, agresszív játékukkal uralni a találkozót. Kiváló nyitásaik és hatékony hálójátékuk volt a szombathelyiek győzelmének a kulcsa. Mucsi Péter hangsúlyozta, ismét bizonyították a lányok, hogy csapatként, együtt nagy célokat is képesek elérni.

Az NB II.-es női röplabdabajnokság nyugati alapszakaszát végül második helyen zárta a HVSE, míg a SZoESE hetedik, azaz utolsó lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában