Labdarúgás

2024.01.28. 16:37

Haladás: döntetlen a bajnoki főpróbán - A vasi csapat 0-2-ről egyenlített - fotók

Felkészülési labdarúgó-mérkőzésen a szinte a komplett védelmét nélkülöző Szombathelyi Haladás 0-2-ről felállva 2-2-re végzett az osztrák Flyeralarm Admira Wackerral.

Pum András

Forrás: Unger Tamás

Szombathelyi Haladás-Flyeralarm Admira Wacker 2-2 (0-0).  Szombathely, Illés Akadémia, 100 néző, felkészülési labdarúgó-mérkőzés, vezette: Bognár T.

Szombathelyi Haladás: Pálfi – Horváth A., Csonka, Bolla, Beronja – Horváth R., Rácz, Zvekanov, Erdei – Csernik, Kelemen.

A második félidőben csereként pályára lépett: Helesh, Hursán, Mohos, Szakály, Jancsó, Szvoboda, Pintér, Baján, Zsédely. Edző: Aleksandar Jovic.

Gólszerzők: Pintér (79.), Jancsó (90.), illetve Lehner (65.), Poczka(76.).

A vasi zöld-fehérek idei negyedik, egyben utolsó felkészülési-mérkőzésüket vívták. A szombathelyiek korábban az Illés Akadémián 2-1-re verték az osztrák másodosztályú Lafnitzot, a török edzőtáborban ugyanilyen arányban kikaptak az üzbég első osztályú Bunyodkortól, majd 0-0-ra végeztek az észak-macedón első ligás Shkupi ellen. Vasárnap kora délután pedig a bajnoki főpróbán a 16 csapatos osztrák második liga 11. helyén álló Flyeralarm Admira Wackerrel csaptak össze.

A szombathelyi együttesben betegség miatt szinte a teljes védelem, így  Nyíri Vince, Jagodics Márk, Tarján Patrik, Frák Marcell hiányzott, szintén beteg volt a csatár Szijjártó Ármin, míg sérülés miatt Ene Cornel és Katona István nem léphetett pályára.

A vasiak kezdtek jobban, Csernik lövését tolta szögletre az osztrákok kapusa, Haas. Pörgős volt a meccs, egyik csapat sem tudott mezőnyfölényt kiharcolni – sok volt a mezőnybeli kemény párharc. A félidő derekán Horváth Rajmund cselezte ki a kapust is, de rálépett a labdára és így  odalett a ziccer. A 25. percben Csernik 24 méteres lövését védte a kapus. Az osztrákok átvették az irányítást, néhány alkalommal veszélyeztettek is Pálfi kapuját, de a hazaiak összességében stabilan védekeztek. A 42. percben Zvekanov elé került a labda, a kapus közben kifutott kapujából, de a középpályás 22 méterről az üresen maradt kapu fölé ívelt.

Szünet után az 50. percben  Csernik 18 méterről, balról a bal sarok mellé lőtt. A 65. percben aztán megszerezték a vezetést  vendégek: Lehner fejelt közelről a kapuba (0-1). Nem sokkal később Pálfi védett bravúrral egy távoli, jobb sarokba tartó lövést, majd a kipattanót leszedte a berobbanó csatár lábáról. Fokozatosan átvette az irányítást a vasi együttes, beszorult az Admira. A 76. percben viszont Poczka kissé balról, 18 méterről, szabadrúgásból a bal sarokba csavart (0-2). A 79. percben Beronja jobb oldali pontos centerezését Pintér hat méterről a jobb sarokba helyezte (1-2). A 90.percben Szakály jobb oldali szabadrúgását Jancsó hét méterről úgy fejelte a bal felső sarokba, hogy a labda a kapufáról pattant a hálóba (2-2).

Jó iramú, változatos mérkőzésen a Szombathelyi Haladás nagyot hajrázva megérdemelten egyenlített.

A zöld-fehérek a bajnoki rajton vasárnap 17 órakor az Aqvital FC Csákvárt fogadják a Haladás Sportkomplexumban. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában