Labdarúgás

2024.01.08. 19:05

Haladás: edzőmeccsek Szombathelyen - edzőtábor Törökországban

Idehaza két felkészülési mérkőzést vív és Törökországban is edzőtáborozik januárban a Szombathelyi Haladás NB II.-es labdarúgócsapata.

Pum András

Forrás: Unger Tamás

Mint arról beszámoltunk, múlt héten kezdte meg a felkészülést a tavaszi szezonra az Aleksandar Jovic vezette Szombathelyi Haladás. A zöld-fehérek ezen a héten idehaza tréningeznek, szombaton 13 órakor pedig az Illés Akadémián lejátsszák első felkészülési meccsüket: ellenfelük a 16 csapatos osztrák másodosztály 10. helyén álló SV Lafnitz együttese lesz. Majd, hétfőtől, azaz január 15-től egészen 24-ig a törökországi Sidében készülnek a vasiak, akik a tervek szerint felkészülési meccseket is vívnak. A hazaérkezést követően január 27-én, szombaton 14 órakor az Illés Akadémián az osztrák második ligában 11. helyen tanyázó Admira Wackerrel csapnak össze Jagodicsék. Ez lesz a Hali bajnoki főpróbája, hiszen február 4-én már NB II.-es mérkőzésen az Aqvital FC Csákvár látogat a Haladás Sportkomplexumba.

– A felkészülés első napjaiban orvosi felmérések, fizikai tesztek szerepeltek a programban. Ennek célja a fejlesztendő területek meghatározása volt. Ez a második hét elsősorban az erőnlét fejlesztéséről szól már. Délelőtt konditermi edzések, délután labdás fizikai fejlesztés vár a játékosokra – mondta Szántó Csaba, a Haladás szakmai vezetője. – Majd a csapat elutazik Törökországba, ahol már a fizikai mellett, a technikai és taktikai felkészülés lesz a fókuszban. A tervek szerint több nemzetközi mérkőzést is vívunk, erős ellenfelek ellen. Emellett a mentális állóképesség és a csapategység kiépítése is fontos szerepet kap majd az edzőtábor napjaiban.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában