Női labdarúgás

2024.01.21. 16:24

Hatodik helyen zárt a Haladás Viktória - Izgalmas meccseket láthattak a nézők

A 6. helyet szerezte meg az MLSZ Téli Teremtornáján a Haladás Viktória női NB I.-es labdarúgócsapata.

Pum András

Forrás: Erdős László

Markó Edina vezetőedző a Dobó-Nagy, Kollár (kapusok) – Balogh, Kovács V., Nagypál, Urbán, Németh A., Szabó F., Pintér, Németh M., Novák, Nagy D., Vladulescu, Csáki, Szil, Varró, Kis, Csizmadia (mezőnyjátékosok) összetételű 18-as keretet nevezte a tornára. Az erdetileg a keretbe jelölt Marlo Sweatman kisebb sérülése miatt nem utazott el Szigetszentmiklósra, helyette Csáki Eszter kapott lehetőséget. A Haladás Viktória az ETO FC Győr, az Astra-HFC Üllő és a Budaörsi SC társaságában az A csoportba került. A csoportmeccsek során a csapatok kétszer játszottak egymással, majd a helyezések függvényében a felső, vagy az alsóházban folytatták.

Csoportmérkőzések, A csoport, szombat.

Haladás Viktória–Astra 0-2

A szombathelyi együttes mezőnyben egyenrangú ellenfél volt. Ám komoly helyzeteket nem sikerült kidolgoznuk a vasiaknak, míg az Astra két lehetőségét is gólra váltotta

Haladás Viktória–Budaörs 2-0. Gólszerzők: Novák, Szil.

A vasiak végig domináltak, irányították a mérkőzést, több helyzetet is kidolgoztak, melyek közül egyet Novák Luca a 7., egyet pedig Szil Tünde a 11. percben értékesített.

ETO FC Győr–Haladás Viktória 5-2. Gólszerzők: Csizmadia, Kis.

Nagyon jó mérkőzést vívott a két csapat, a szombathelyiek szerezték meg a vezetést. Mindkét oldalon sok helyzetet dolgoztak ki a csapatok, végül a lehetőségeivel jobban sáfárkodó ETO végül 5-2-re nyert. A jobb helyzetkihasználás döntötte el a találkozót.

Astra-HFC Üllő–Haladás Viktória 2-0

Kiegyenlített mérkőzést vívtak a csapatok, helyzetek mindkét kapu előtt adódtak. Az Astra kihasználta a vasiak egyéni hibáit.

Az A csoport végeredménye: 1. Astra, 2.,3, 4. Budaörs.

Vasárnap

Budaörs–Haladás Viktória 0-1. Gólszerző: Csizmadia.

A vasiak végig jobban futballoztak ellenfelüknél, Csizmadia 4. percben szerzett gólja mellett még két kapufát is lőttek. Mivel az ETO legyőzte az Astrát, így eldőlt, hogy – az utolsó csoportmeccs eredményétől függetlenül – a szombathelyiek az 5-8. helyért játszhattak.

Haladás Viktória–ETO FC Győr 0-1.

A már tétnélküli mérkőzés színvonalas összecsapást hozott, mindkét oldalon adódtak helyzetek – a győriek egy bombagóllal nyertek.

A szombathelyi gárda keresztbejátszás során az 5-8. helyért a B csoport negyedikjével, a Szekszárddal csapott össze.

Haladás Viktória-Szekszárdi WFC 3-0

Gólszerzők: Csizmadia, Novák, Varró.

A zöld-fehérek jól játszva, magabiztosan, akár nagyobb arányban is nyerhettek volna.

Az 5. helyért.

Haladás Viktória–Puskás Akadémia 0-2.

A szegediek Kis öngóljával szereztek vezetést, majd a folytatásban is jobban futballoztak. A lefújás előtt Grönberg állította be  2-0-ás végeredményt.

A döntőben: MTK-Szeged 2-2 - büntetőkkel: 1-2.

A Téli Teremtorna végeredménye: 1. Szeged, 2. MTK, 3. ETO FC Győr, 4. Astra, 5. Puskás Akadémia, 6. Haladás Viktória, 7. Szekszárd, 8. Budaörs. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában