Kosárlabda

2024.01.12. 17:00

Kaposváron a Falco KC - a szombathelyi gárda lép pályára esélyesként

Az NB I.-es kosárlabda-bajnokság 16. fordulójában a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely a Kometa Kaposvári KK vendégeként lép pályára szombaton 18 órakor.

Tóth Gábor

Forrás: VN/archív

Fotó: Cseh Gábor

Úgy tűnik, hogy Kaposváron jól sült el az edzőváltás – Váradi Kornél még decemberben távozott a klubtól, a szlovén Dalibor Damjanovic vette át a szakmai munka irányítását. A somogyiak új trénere a Körmend elleni hazai 101-81-es győzelemmel mutatkozott be a Kaposvár kispadján. Majd az előző fordulóban a Pécs vendégeként nyert nagy csatát a KKK (67-69). Vagyis egy jó formában lévő, a tabella 9. helyére fellépő csapat (6 győzelem/9 vereség) fogadja a listavezető, címvédő Falcót (14 győzelem61 vereség). Októberben Szombathelyen a Falco simán verte, 103-66-ra gázolta el soros ellenfelét – de a mostani Kaposvár már egy jobb csapat benyomását kelti. Többek között jól teljesít a kaposváriak szezon közben igazolt kanadai centere, Jean-Marie James is, aki az előző két bajnokin összesen 27 pontot szorgoskodott össze. A Falco egy 11 meccses győzelmi sorozatban van benne – az előző fordulóban a vendég Honvédot verte 89-79-re.

Nem vitás, hogy a Kaposvár lendületbe jött, továbbá különösebb tét nélkül, felszabadultan léphet pályára, élvezve közönsége támogatását. De a Falco jobb erőt képvisel, más célokért küzd – Kaposváron is esélyesként lép pályára. A somogyi klub 150 belépőt biztosít a szombathelyi szurkolóknak. A tiketteket csak a helyszínen, a vendégpénztárakba lehet megvásárolni 17 órától.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában