Edzőtábor

2024.01.23. 17:57

Küzdelmes Haladás-döntetlen Törökországban

Felkészülési labdarúgó-mérkőzésen a Törökországban edzőtáborozó Szombathelyi Haladás gólnélküli döntetlent játszott észak-macedón első osztályú ellenfelével.

Pum András

Jó körülmények között lépett pályára a Haladás Larában

Fotó: Szombathelyi Haladás

Szombathelyi Haladás–FC Shkupi 0-0. Lara, felkészülési labdarúgó-mérkőzés.
Szombathelyi Haladás: Pálfi – Frák, Jagodics, Csonka, Beronja – Zvekanov – Horváth R., Rácz, Hursán, Mohos – Szijjártó.  

II. félidő: Verpecz – Nyíri, Ene (Szvoboda, 75.), Bolla, Beronja (Tarján, 59.) – Horváth R. (Horváth A., 59.), Rácz (Jancsó, 59.), Szakály, Erdei, Csernik – Kelemen. Edző: Aleksandar Jovic.

A Haladás második és egyben utolsó törökországi edzőmérkőzésén a 12 csapatos észak-macedón első osztályú bajnokságban második helyen álló, szkopjei  FC Shkupi ellen lépett pályára. A találkozót ezúttal Sidétől egyórányi buszútra fekvő Larában rendezték. A Haliban Pintér Filip és Jaroslav Helesh kisebb sérülés miatt nem lépett pályára.

Az első félidőben kevés helyzet alakult ki, a 7. percben Beronja bal oldal beadásáról az ötösön érkező Szijjártó centikkel maradt le. Majd a vendégek végezhettek el szabadrúgást, a sorfalon megpattanó labdát Pálfi bravúrral a bal kapufára tolta. A 23. percben Horváth nagy helyzetben, nyolc méterről, jobbal a jobb oldalhálóba lőtt.

Szünet után több lehetősége is volt a Haladásnak, kiegyenlített, küzdelmes csata folyt a pályán. A 49. percben Nyíri az alapvonalról visszagurított labdája az ötösön belül ment el a lábak között. Az 56. percben Erdei 17 méteres lövése egy észak-macedón védő lábáról csorgott szögletre, a jobb kapufa tövénél. A szöglet után Nyíri a jobb kapufa mellé fejelt. A 71. percben Ene nagy mentése után megsérült – és le kellett cserélni. Három perc múlva a vendégek 18 méteres szabadrúgását Verpecz nagy vetődéssel a jobb felső sarok elöl tolta ki. A 78. percben Kelemen tört kapura egyedül, de beérték és gyanús körülmények között esett el a tizenhatoson belül – de a bíró sípja néma maradt. A 90. percben Jancsó nagyszerű labdát tálalt Csernik elé, aki 12 méterről a kapuba bombázott. A játékvezető azonban les miatt érvénytelenítette a találatot.

Egy nagyszerű felkészülési mérkőzést vívott a két csapat, amely elsősorban a küzdelemről szólt, de akadtak szép támadások is. A meccset több, olykor túlzottan kemény belépő is színesítette.

Aleksandar Jovic: - Elégedett vagyok az edzőtáborral, jó körülmények között készültünk és az időjárásra sem lehetett panaszunk. Próbáltunk olyan dolgokat gyakorolni, amelyeket a bajnoki meccseken hasznosíthatunk majd. Ezeket az elemeket odahaza a hidegben, a téli körülmények között nem tudtuk volna megvalósítani. Az észak-macedónok ellen jó meccset vívtunk, sok jó dolgot láttam a csapattól, agresszívak, harcosak voltak a játékosok, több helyzetet is kialakítottunk. A felkészülésünk sikeres volt, még két hét van a rajtig. A csapatra ráférne még az erősítés, nézelődünk a játékospiacon, hogy az első bajnokira minél felkészültebben, erősebben tudjunk kifutni.

A vasiak szerdán délután utaznak haza Törökországból és vasárnap 14 órakor az Illés Akadémián az osztrák Admira Wacker ellen tartják bajnoki főpróbájukat. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában