Labdarúgás

2024.01.31. 13:51

Lezárultak a nyolcaddöntők - Az Afrika Nemzetek Kupájából búcsúzott Szenegál és Marokkó is

Kialakultak a labdarúgó Afrikai Nemzetek Kupája negyeddöntős párosításai. Az utolsó nyolcaddöntős mérkőzéseken Mali és a Dél-Afrika nemzeti együttese lőtte tovább magát a következő körbe.

Sütő Dániel

Forrás: AFP

Angola, Nigéria, Guinea, a Kongói DK, a Zöld-foki szigetek és Elefántcsonpart már korábban továbbjutott a negyeddöntőbe. Utóbbi zaklatott időszakot tudhatott maga mögött házigazdaként, hiszen a pocsékul sikerült csoportmeccsek és kapitányváltás után épp a címvédő, addig szépen menetelő Szenegállal kellett farkasszemet néznie. Az elefántok azonban összeszedték magukat és végül tizenegyesekkel búcsúztatták Szenegált.

Szerda este az előző kiírásban negyedik helyen záró Burkina Faso már négy percnyi játékidő után betalált, csakhogy legnagyobb bánatára saját kapujába, ugyanis a Leverkusen védője, Edmond Tapsoba a kapufáról kipattanót saját ketrecébe paskolta. A második félidőben Lassine Sinayoko bebőrözte hazája délkeleti szomszédjának kapusát, Hervé Koffit, ezzel már kettővel ment Mali. Nem sokkal később büntetőhöz jutott Burkina Faso, és az Aston Villa támadója, Bertrand Traoré gólra is váltotta a lehetőséget (2-1). A hátralevő időben az egyenlítés már nem jött össze a burkinaiaknak, akik mindössze lesgólig jutottak a 90. percben.

Késő este Dél-Afrika úgy verte 2-0-ra Marokkót, hogy Asraf Hakimi a 85. percben – 1-0-s állásnál – 11-est hibázott, ráadásul a végén az észak-afrikaiak Szofjan Amrabat kiállítása miatt emberhátrányban fejezték be a meccset.

A negyeddöntők menetrendje. Február 2. 18.00: Nigéria–Angola. 21.00: Kongói DK–Guinea. Február 3. 18.00: Mali–Elefántcsontpart. 21.00: Zöld-foki szigetek–Dél-Afrika.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában