Röplabda

2024.01.04. 13:07

Rövid téli szünet után folytatják a vasi röpisek

A Haladás VSE és a SZoESE férfi együttese is nagy fejlődésen ment keresztül az idei NB II.-es röplabdabajnokság őszi idényében.

Sütő Dániel

Forrás: MRSZ

A Mucsi Péter-vezette HVSE női alakulata eddig lejátszott kilenc őszi meccséből hetet behúzott, csak kétszer kapott ki, jelenleg második a Tatabánya mögött a tabellán. 

– Összességében elégedett vagyok a helyezésünkkel, hiszen jelenleg felsőházi rájátsztást jelentő pozícióban vagyunk – összegzett Mucsi Péter, a HVSE vezetőedzője. – Ezt főleg annak tükrében is mondom, hogy előzzük a balatonfüredi Szent Benedek Akadémiát. Sokat fejlődtek a gyerekek, egyre jobb közösséggé formálódunk, csapatként is egyre jobban működünk. Saját kezünkben a sorsunk, hiszen a hátralévő három meccsünkön hat pontot kell szereznünk és akkor ott vagyunk a felsőházban, megelőzve a Füredet. Szombaton Tatabányán folytatjuk a bajnokságot.  

Bodzer Attila lányainak nem  sok sikerélménye volt eddig, egyetlen szerzett pontjával a SZoESE a tabella utolsó helyén szerénykedi. 

– A nulláról kezdtük az építkezést szezon elején és sajnos nem úgy alakultak a dolgok, ahogy szerettük volna – fogalmazott Bodzer Attila edző. Sérülések, betegségek, egyetemi elfoglaltságok is közbeszóltak a szezon során. Szombaton 18 órától a Delta érkezik hozzánk, előtte csak egyet tudunk edzeni, de bízom benne, hogy a lányok ki lesznek éhezve a sikerre.

Az egyetemi férfi csapat jelenleg hetedik a tízcsapatos bajnokságban, szombaton ők is hazai pályán fogadják a Pécset és a Gödöllőt.

–  Tudásunk szerint teljesítettük ezt a mögöttünk hagyott félszezont – értékelt Kovács Balázs edző. – Időbe telt, mire a fiatalok és az idősek összecsiszolódtak, csak olyan gárdák előznek meg minket, ahol erősebb a csapatkohézió. Tavasszal a hozható meccseket be kell húznunk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában