Futsal: ismét munkába állt HVSE

2024.01.03. 17:08

Zsúfoltnak tűnik a januári menetrend - a célok nem változtak - fotók

A rövid téli szünet után ismét munkába, edzésbe állt a Haladás VSE NB I.-es futsalcsapata. Távozott a játékoskeretből a zöld-fehérek egyik brazil légiósa, Santos Cassemiro Arnon.

Tóth Gábor

Fotó: Szendi Péter

A Haladás VSE december 7-én játszott le legutóbbi bajnokiját (Kecskeméten nyert 3-2-re) – aztán a szakmai stáb rövid pihenőre engedte el a játékosokat. A bajnokságban és a kupában is címvédő HVSE egyébként remek őszt futott, 16 bajnokijából 15-öt megnyert, kiemelkedik a mezőnyből, listavezetőként várja a januári folytatást. A futsalcsapat kedden meg is kezdte a felkészülést a szezon második felére – a játékosok az elmúlt napokban már egyéni edzésterv alapján készültek, így jó állapotban, jó erőben tértek vissza a csapathoz. Friss hír a HVSE háza tájáról, hogy Santos Cassemiro Arnon távozik a keretből, és a spanyol első ligás, tavalyi kupagyőztes Jaén FS együttesében folytatja a pályafutását – a brazil játékos a Bajnokok Ligájában mutatott teljesítménye alapján hívta fel magára a figyelmet. Cassemirót – aki 10 bajnokin nyolc gólt szerzett az NB I.-ben a szezon első felében – kivásárolta élő szerződéséből a spanyol élklub.

– A célunk egyértelmű, a kupában és a bajnokságban is a címvédésre törekszünk – jelezte Pálmay Tamás, a Haladás VSE fustal szakágvezetője. – A társaság motivált, nagy lendülettel vetette bele magát a munkába – látható, hogy mindenki elvégezte az előírt edzést a téli szünet alatt. Szalmás Zoltán sérüléssel bajlódik, rá még egy ideig nem számíthatunk, de mindenki más rendben van. Cassemiro távozását sajnáljuk, egy igazán jó játékost, kulcsembert, klasszikus csapatembert veszítettünk el a személyében, de visszautasíthatatlan ajánlatot kapott – és a klubunk is jól járt azzal, hogy kivásárolták a szerződéséből. Dolgozunk a pótlásán, keressük azt a játékost, aki Cassemiro helyére léphet, aki tényleg erősítésnek számít számunkra.

– A január elég sűrű, megterhelő lesz, ugyanis rövid idő alatt hat mérkőzést kell megvívnunk. Köztük olyan rangadókat, mint a Veszprém, vagy a Berettyóújfalu elleni derbit. Ahogyan eddig is, lépésről lépésre haladunk, első feladatunk, hogy megnyerjük az alapszakaszt, valamint jól kezdjük a Magyar Kupát. A tavalyi évet jó formában fejeztük be, bízom a hasonlóan sikeres folytatásban. Minőségi csapatunk van, a szakmai stáb elképzelései működnek, okkal lehetünk tehát bizakodóak – zárta szavait Pálmay Tamás.

A HVSE januári menetrendje, január 8., hétfő, 20.00: Dunakeszi–Haladás VSE (kupa). Január 11., csütörtök, 18.30: Haladás VSE–Veszprém. Január 15., hétfő, 19.35: Aramis–Haladás VSE. Január 17., szerda, 18.30: Haladás VSE–Berettyóújfalu. Január 19., péntek, 19.00: Nyírbátor– Haladás VSE. Január 26., péntek, 18.30: Veszprém–Haladás VSE.

A Haladás február 2-án, a Debrecen elleni hazai mérkőzéssel zárja az alapszakaszt – aztán elkezdi a felsőházi rájátszást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában