Futsal

2024.02.02. 12:18

A DEAC ellen zárja az alapszakaszt a HVSE - Parádés formában van a zöld-fehér együttes

Az NB I.- es futsalbajnokság 22. fordulójában a Haladás VSE a Debrecent fogadja pénteken 18.30-kor – ezzel a mérkőzéssel véget ér az alapszakasz.

Tóth Gábor

20240117 Szombathely Haladás Sportcsarnok (Szombathelyi Haladás Sportkomplexum) Férfi Futsal NB I. 16. forduló, Haladás VSE - MVFC Berettyóújfalu Fotó: Cseh Gábor CSG Vas Népe Képen: Dróth Zoltán (11), Alasztics Marcell (22), Kovács Máté (4), Sipos Gergő (13), Körmendy Gábor (16)

Fotó: Cseh Gábor

A címvédő, listavezető HVSE nagyszerű formában van, már hetekkel ezelőtt megnyerte az alapszakaszt – ennek ellenére sem lassít, sorra nyeri a meccseket. Mindent elmond a Haladás idei teljesítményéről, hogy 21 bajnokijából 20-at megnyert (és közben a nemzetközi porondon, a Bajnokok Ligájában is jól teljesített). A soros vendég, a hatodik DEAC viszont élet-halál meccset vív pénteken Szombathelyen: ugyanis ha kikap, és a tabellán mögötte álló Nyírbátor nyer, úgy helyet cserélnek a rangsorban, és a Debrecen csak az alsóházban folytathatja a szezont. 

A felsőházban a Haladáson kívül még a Berettyóújfalu, a Veszprém, a Kecskemét és a Nyíregyháza biztosította a helyét – a fennmaradó egy pozícióért a már említett DEAC– Nyírbátor-kettős csatázik. A felsőházi rájátszás február 23- án kezdődik, május közepén ér véget. 

A csapatok az alapszakaszban elért helyezésüknek megfelelően viszik a pontokat magukkal – 7, 5, 4, 3, 2, 1 pontot –, oda-vissza játszik mindenki mindenkivel. Majd a rájátszás után az első két helyezett az arany-, a harmadik és a negyedik pedig a bronzéremért csatázik. – Eddig jól teljesített a csapat, és a folytatásban is hasonló teljesítményre lesz szükség – mondta Pálmay Tamás, a HVSE futsalszakág-vezetője. – A napokban egyébként eldőlt, hogy nem igazolunk légióst a decemberben Spanyolországba távozott Cassemiro Arnon helyére. Az azonban elképzelhető, hogy egy magyar játékossal bővítjük, megerősítjük a keretünket. Friss hír, hogy a hosszabb ideje sportsérvvel bajlódó Szalmás Zoltánra műtét vár, hétfőn végzik el a beavatkozást rajta – de ha minden jól megy, február végén már edzésbe állhat. 

Mielőtt elkezdődik a rájátszás, a Haladásra még vár egy magyarkupa-mérkőzés, február 16-án a szintén NB I.-es Magyar Futsal Akadémia vendégeként lép pályára – hogy a legjobb nyolc közé verekedje magát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában