Kézilabda

2024.02.02. 13:43

Eufórikus siker után, Gárdony előtt az SZKKA

A női NB I/B.-s kézilabda-bajnokság 17. fordulójában szombaton 18 órától a tabella utolsó előtti helyén tanyázó Gárdony-Pázmánd csapatát fogadja a listavezető, száz százalékos SZKKA.

Sütő Dániel

Forrás: SZKKA

Végletekig kiélezett, igazi, hamisítatlan csúcsrangadót vívott a tabella első két helyezettje, a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia és az Esztergomi Vitézek múlt szombaton a Suzuki Arénában. A házigazda szinte végig vezetett a mérkőzés során, ám a legvégén óriási fordítást mutatott be a vasi gárda és egyetlen góllal megnyerte a rangadót (22-23). A vendégek még percekkel a lefújást követően is a győztes derbi hatása alatt voltak.

– Nem is tudom mi történt, egyelőre vissza se tudom idézni, csak annyit éreztem, hogy nagyon meg akarja nyerni a meccset a csapat, kihúztuk egymást a gödörből, ez volt a siker kulcsa – nyilatkozta az SZKKA közösségi oldalán a meccs után Kulcsár Dorottya.

A listavezető szombathelyiek soron következő ellenfele az utolsó előtti, 15. helyen állomásozó Gárdony-Pázmánd lesz, amely idén is bentmaradásért küzd. Három győzelem, két döntetlen és 11 vereség a mérlege. Ősszel 9 góllal verte leendő ellenfelét idegenben (30-39) az SZKKA.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában