Röplabda

2024.02.01. 12:45

Hetedik helyen zárt a Nagy Lajos csapata

Az V-VI. korosztályos „A” kategóriás röplabdázók diákolimpia országos döntőjében a hetedik pozícióban végzett a szombathelyi Nagy Lajos Gimnázium női alakulata.

Sütő Dániel

Forrás: MW-archív

A 2023/2024-es tanévben a korosztályban 184 csapat nevezett a röplabda versenysorozatra (34 fiú és 150 lány). A fiúk mezőnyében nem volt Vas vármegyei illetőségű együttes, a lányoknál viszont ott volt a döntő nyolcas mezőnyében a szombathelyi Nagy Lajos Gimnázium alakulata.

Az NLG a két darab négyfős csoportból a B jelűbe került a fővárosi Testnevelési Egyetem Gyakorló Általános Iskola és Gimnáziummal, a kecskeméti Katona József Gimnáziummal, valamint a balatonfüredi Szent Benedek Gimnáziummal.

A csoportmérkőzések során a TE gimnáziumi gárdája 3:1-re verte a szombathelyieket, majd a Szent Benedek ellen is vesztesen hagyták el a pályát a vasiak, akik 0:3-ra maradtak alul. A kvartett utolsó csoportmeccsén a kecskeméti Katona József ugyancsak 3:0 arányban múlta felül a Nagy Lajos csapatát. Mindezek fényében a negyedik helyen zárt a vasi csapat a B csoportban, így a helyosztókon a 7-8. helyért harcolhattak tovább a szombathelyiek. A tavalyi győztes békéscsabai Andrássy Gyula Gimnázium ellen szettveszteség nélkül 3:0-ra győzött a Nagy Lajos Gimnázium alakulata, amely így összességében a nyolc csapatot felvonultató diákolimpia országos döntőben a hetedik pozícióban zárt. A torna fináléjában a Szent Benedek 3:0-ra verte a házigazda nyíregyházi Vasvári Pál Gimnáziumot, míg a bronzot a kecskemétiek szerezték meg a TE gimnáziuma ellen (3:2).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában