Kézilabda

2024.02.16. 13:54

Itthon folytatnák pazar szériájukat: szigetszentmiklósiak az SZKKA-nál

A női kézilabda NB I/B. 18. fordulójában szombaton 18 órától a Szigetszentmiklós NKSE ellen folytathatja parádés bajnoki menetelését a listavezető SZKKA gárdája.

Sütő Dániel

Fotó: Unger Tamás

Kéthetes szünetet követően folytatódik az NB I/B.-s női kézilabda-bajnokság. A tabellát toronymagasan vezető Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia továbbra is makulátlan mérleggel rendelkezik, 17 bajnoki találkozójából mind a 17-t megnyerte. Mivel legfontosabb rangadóinak jó részét már letudta, ráadásul sikeresen Vida Gergő együttese, így adódik a kérdés, ki tudja megverni idén a szombathelyi lányokat. Közvetlen üldözőjüket, az Esztergomi Vitézeket oda-vissza verték Pődör Rebekáék, hazai környezetben 31-27-re, míg nemrégiben idegenben 23-22-re tudtak diadalmaskodni a vasiak. A karácsonyi ünnepkör előtt pedig az Érdet is elkapták saját pályáján Szmolek Apollóniáék 38-34-re.

Az SZKKA soron következő ellenfele az a Szigetszentmiklós lesz, amely a bajnokság újoncaként hat győzelemmel, egy döntetlennel és 10 vereséggel a tabella 11. helyét foglalja el a szombati mérkőzés előtt. A szombathelyiek leendő vendégei ugyan kiválóan kezdték az idényt, az első nyolc fordulóban hat találkozójukat is sikerrel vívták meg, de azóta nincsenek túl jó formában, hiszen október végén tudtak nyerni utoljára. 

Az előző fordulóban papírforma vereséget szenvedtek az NB I.-es tagságért hajtó esztergomiaktól, akikkel szemben 10 góllal maradtak alul (29-19). Az SZKKA és a Szigetszentmiklós őszi szombathelyi randevúján kilenc góllal (34-25) bizonyult jobbnak a listavezető Vida-csapat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában