Egy éremmel zárták a válogatót

2024.02.21. 13:53

Kiskunfélegyházán küzdöttek a válogatottságért a HVSE U20-as birkózói

Az idei első U20-as birkózó válogatón a Haladás VSE nyolc tehetsége küzdött meg azért, hogy bekerüljön a válogatott keretbe.

Sütő Dániel

Forrás: HVSE

Összesen 20 súlycsoportban birkóztak a válogatott címeres mezért az U20-as szabadfogású férfi és női birkózók Kiskunfélegyházán. A nőknél a legtöbb első helyezést a Csepel TC szerezte, miután az U20-as világ- és Európa-bajnok Elekes Enikő, valamint a Terék testvérek is mindenkit maguk mögé utasítottak.

A férfiaknál a Vasas tartolt, a legkisebb kategória mellett a 86, 92 és 97 kilogrammos súlycsoportban is aranyérmet ünnepelhetett, így a csapatpontversenyben is toronymagasan győzött. Az U17-es világ- és Európa-bajnoki ezüstérmes Arsunkaev Musza hosszú kihagyás után ismét szőnyegre lépett, a 92 kilogrammosok között aratott magabiztos győzelmet. Arsunkaev nem mellékesen azzal a Huszár Olivérre csatázott a döntőben, aki a HVSE birkózó szakosztályának tehetségeként jutott el a fináléig jó verseyzésel. Rajta kívül a szintén haladásos Zara Levente 61 kilogrammban negyedik, Kovács Huba 65 kilogrammban ötödik, Takács Arnold Attila 70 kilogrammban szintén ötödik, Fekete-Riha Károly 79 kilogrammban ugyancsak ötödik lett, míg Fábián Bálint a 125 kilogrammosok között egy újabb ötödik helyet szerzett. Veréb István szakosztályvezető szerint jól szerepeltek az egyesület kadet korú versenyzői.

– Nyolc fővel vettünk részt a versenyen, hárman a munkája miatt nem tudtak részt venni a versenyen – fogalmazott Veréb István, a Haladás VSE birkózó szakosztályának vezetője. – Nagyon biztató volt Huszár Olivér teljesítménye, aki magabiztosan menetelt a döntőig, ahol az Európa-bajnokság ezüstérmesétől kapott ki. A többi versenyző is jól küzdött – összegezte tapasztalatait a szakvezető.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában