Labdarúgás

2024.02.24. 14:18

Osztrák győzelem a vasiak ellen - A Haladás Viktória 4-2-re kikapott a főpróbán - fotók

Női felkészülési labdarúgó-mérkőzésen a Haladás Viktória két góllal alulmaradt az osztrák Austria Wien ellen.

Pum András

Forrás: Cseh Gábor

Haladás Viktória–Austria Wien 2-4 (1-1). Szombathely, Illés Akadémia, műfű, női felkészülési labdarúgó-mérkőzés.

Haladás Viktória: Dobó-Nagy – Csáki, Balogh, Szabó F., Kis, Urbán, Nagy D., Kovács V., Csizmadia , Szil, Feketevízi. A második félidőben Kollár, Gravencz, Hécz, Kováts, Kránicz, Nagypál, Németh M., Vesztergom lépett pályára. Edző: Markó Edina.

A szombathelyi együttesből hiányzott az U19-es válogatottal Portugáliában készülő Németh Adél, Pintér Tekla, Csejtei Emília és Novák Luca, a román válogatottal Törökországban edzőtáborozó Ana-Maria Vladulescu, a jamaikai válogatottal Chilében szereplő Marlo Sweatman. És nem lépett pályára még Kiss-Lantos Hanna, valamint  a fogműtéten átesett Varró Veronika sem.

A tízcsapatos osztrák első osztály ötödik helyén álló Austria Wien a 3. percben egy lesgyanús góllal szerzett vezetést (0-1). A 9. percben egyenlített a vasi csapat: Nagy Dorottya jobb oldali beadását Kis megcsúsztatta a hosszún érkező Feketevízi pedig a hálóba fejelt (1-1). Nagy iramban futballoztak a csapatok, mindkét oldalon adódtak helyzetek. Szünet után is nagy volt a tempó, a vendégek rendre kihasználták a hazaiak egyéni hibáit és 3-1-re elhúztak. A szombathelyiek azonban nem adták fel, a 70. percben Nagypál ment el a jobb oldalon, beadását Hécz 17 méterről, félfordulattal lőtte a felső sarokba (2-3). A szombathelyiek rohamoztak, támadtak,  ám a bécsiek a lefújás előtt egy 25 méteres átövésből megszerezték a győztes találatot (2-4).

Markó Edina: – Egyenlő erők küzdelméből az a csapat került ki győztesen, amelyik kevesebbet hibázott a saját kapuja előtt. Nagy egyéni hibákból kaptuk a gólokat, ezeket a rajtig ki kell javítanunk. A mérkőzés nagy részében domináltunk, irányítottuk a játékot, szép támadásokat vezettünk, szép gólokat szereztünk. Nagyon jó meccset játszottunk, a végeredmény bosszantó, a játék képe alapján ugyanis nem volt kétgólos különbség a csapatok között.

A Haladás Viktória a tavaszi rajton szombaton 11 órakor a Haladás Sportkomplexumban a Budaörsi SC-t fogadja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában