Sportverseny

2024.02.19. 18:00

Szenzációs vasiak - Az Oladi- és a Zrínyi-iskola is bejutott a döntőbe

A játékos sportvetélkedő országos pótselejtezőjében az Oladi és a Zrínyi Ilona Általános Iskola csapaa is nagyot alkotott, előbbi első, míg utóbbi második helyezettként jutott be az országos döntőbe.

Sütő Dániel

Forrás: Oladi Általános Iskola

Mint arról korábban beszámoltunk, óriási izgalmak közepette a játékos sportverseny – országos diákolimpia elődöntője szombathelyi Derkovits- és Oladi-iskola nagy csatáját hozta és kötélhúzással elsőként jutott a Derkó az országos fináléba.

Az oladisok és a zrínyisek pótselejtezőben vívhatták ki Törökbálinton az országos döntőbe jutást. A kilenc versenyszámból hetet az oladisok nyertek, akik végül 10 ponttal előzték meg a zrínyiseket. Mivel a pótselejtező első két helyezettje jutott az országos fináléba, ez azt jelenti, hogy Szombathelyt három iskola képviseli majd a március 8-9-i Kiskunhalasi fináléban.

– Magabiztos versenyzéssel, nagy szorgalommal és csapatmunkával értük el ezt az eredményt, maximálisan elégedett vagyok a gyerkőcökkel – értékelt Gubián Tamás, az Oladi Általános Iskola testnevelője. – Szemmel láthatóak a fejlődés jelei a csapaton az előző versenyhez képest, de bízom benne, hogy ezzel még nincs vége ennek a veretes eredménysornak. Tudomásom szerint olyan még sosem fordult elő, hogy három szombathelyi együttes is bejutott az országos döntőbe. Számunkra ez azért is nagy dolog, mert az Oladi még sosem járt ilyen magaslatokban, ahogy elődöntőbe sem jutott még egészen idáig. Abszolút okosan versenyeztek a gyerekek, nagyon büszke vagyok rájuk – zárta szavait a testnevelő.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában