Labdarúgás

2024.02.14. 19:12

Újra győzelem - A Haladás nagy csatában 1-0-ra nyert - fotók

A labdarúgó NB II. őszi, 18. fordulójából bepótolt mérkőzésén a Szombathelyi Haladás küzdelmes mérkőzésen egy tizenegyesgóllal 1-0-r legyőzte a BVSC-Zuglót.

Pum András

A Szombathelyi Haladás küzdelmes mérkőzésen legyőzte a BVSC-Zuglót.

Fotó: Unger Tamás

Szombathelyi Haladás–BVSC-Zugló 1-0 (0-0). Szombathely, Haladás Sportkomplexum, 484 néző, NB II.-es labdarúgó-mérkőzés, vezette: Bana.

Szombathelyi Haladás: Pálfi – Nyíri, Jagodics, Csonka, Tarján – Horváth R. (Rétyi, 80.), Zvekanov (Szakály, 21.), Rácz, Erdei (Jancsó, 63.), Mohos – Kelemen. Edző: Aleksandar Jovic.

BVSC-Zugló: Csenterics – Poór, Vinícius, Hesz, Tóth K. (Mucsányi, a szünetben) – Tóth L., Mitrovics, Király, Rabatin – Ihrig-Farkas, Bacsa.  Edző: Szekeres Tamás.

Gólszerző: Rácz (11-esből, 61.).

15. perc: Jagodics próbálkozott távolról, 24 méteres, középre tartó lövését azonban Csenterics védte.

60. perc: Horváth Rajmund  lábát húzta el Rabatin a tizenhatoson belül. A büntetőt Rácz félmagasan a bal sarokba lőtte (1-0).

69. perc: Mucsányi balról, hat méterről éles szögből a felső lécet találta el.

70. perc: Mucsányi nyolc méterről leadott lövését tolta bravúrral a léc fölé Pálfi.

A szerdai játéknapon az őszi 18. fordulóból elmaradt bajnoki mérkőzést pótolták. A  meccs előtt a 13., 21 pontos Szombathelyi Haladás mindössze egy hellyel és egy ponttal előzte meg a 14. helyen álló BVSC-t.
 

 

A vasiak ragadták magukhoz a kezdeményezést, a vendégek viszont nem álltak be védekezni, megbecsülték a labdát, próbáltak támadásokat felépíteni. Mezőnyben folyt a játék, a kapuk nem forogtak veszélyben. A szombathelyiek sok passzal építették fel támadásaikat, de a tizenhatosnál rendre szereltek a fővárosi védők. A 20. percben Vanja Zvekanov megsérült, a középpályást le kellett cserélni, Szakály Attila állt a helyére. A félidőre derekára élesedett a meccs, a vendégek kemény, olykor durva belépőkkel igyekeztek megállítani a hazai akciókat. Horváth Rajmund lesről talált be – érvénytelen volt tehát a gól. Az iramra nem lehetett panasz, küzdelem is volt, de a játékban mindkét oldalon nagyon sok volt a hiba. Emiatt komoly helyzet egyáltalán nem alakult ki az első félidőben.

Szünet után is mezőnyben gyűrték egymást a csapatok, Aztán Tóth Keve lőtt bombagólt 22 méterről, de Bana játékvezető les miatt érvénytelenítette a találatot. Egy órányi játékot követően büntetőhöz jutott a Haladás, melyet Rácz Barnabás biztosan értékesített. Hátrányban bátrabbá vált a vendéggárda és átvette az irányítást. A vasiak védekeztekés ha tehették kontrákkal is kísérleteztek. Kemény volt a meccs,  gyakran kellett ápolni a játékosokat. Hiába futballozott fölényben a fővárosi együttes, a vasiak határozottan védekeztek,a vendégeknem tudtak helyzetbe kerülni. Lassan csordogáltak a percek, úgy pedig különösen, hogy a játékvezető – a sok ápolás miatt – nem kevesebb,mint hét percet hosszabbított. A zöld-fehérek azonban hősiesen kivédekezték a ráadást is.

A Szombatelyi Haladás küzdelmes mérkőzésen tavaly október 1. óta nyert ismét bajnoki találkozót – ezzel egy kis levegőhöz jutott. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában