Labdarúgás

2024.03.20. 17:59

Búcsú a kupától - Nagy csatában maradt alul a Viktória - fotók

A női labdarúgó Magyar Kupa elődöntőjében a Haladás Viktória nagy küzdelemben, nagyot harcolva végül 2-0-ra kikapott az ETO FC Győrtől, így nem jutott a fináléba.

Pum András

Forrás: Unger Tamás

Haladás Viktória–ETO FC Győr 0-2 (0-1). Szombathely, Haladás Sportkomplexum, 200 néző, női labdarúgó Magyar Kupa-elődöntő, vezette: Iványi G.

Haladás Viktória: Dobó-Nagy – Csáki, Balogh, Pintér (Szabó F., 72.)  – Nagy D. (Németh M., 55.), Sweatman (Kránicz, 46.), Urbán, Kovács V., Varró (Gravencz, 72.) – Feketevízi (Csejtei, 62.), Szil. Edző: Markó Edina.

ETO FC Győr: Borók  –Mc Carthy,  Kovács L., Nagy F., Savanya – Öreg, Zágonyi (Petrovics, 65.), Ladhani (Sali, 51.), Süle – Vachter, White. . Edző: Dörnyei Balázs.

Gólszerző: Vachter 2 (45., 90+1 ).

A szombathelyi együttesből sérülés miatt Ana-Maria Vladulescu, Novák Luca, Kiss-Lantos Hanna, Kis Anita, míg tanulmányi elfoglaltság okán Németh Adél hiányzott. A címvédő ETO FC Győr ellen a legutóbbi kupasorozatban az elődöntőben – idegenben – 3-1-re kapott ki a Haladás Viktória.

A győriek ragadták magukhoz az irányítást, az első ziccer is a vendégek előtt adódott, Vachter szerezhetett volna gólt, de öt méterről ziccerben mellé lőtt. A vendégek domináltak és támadtak, a vasiak védekeztek. Ám a győriek fölénye meddőnek bizonyult, a szombathelyiek stabilan állták a vendégrohamokat. A kisalföldiek nem boldogultak a szombathelyiekkel – egészen a 45. percig. Vachter Fanni tört be a jobb oldalon a tizenhatoson belülre, majd éles szögből, hét méterről a hosszú, jobb sarokba lőtt (0-1). Szünet után is a vendégek futballoztak fölényben, de helyzeteket nem sikerült kialakítaniuk – igaz, a hazaiaknak sem. Aztán a 63. percben Vachter cselezte be magát a tizenhatoson belülre, de 12 méterről, jobbról a jobb sarok mellé gurított. Majd nem sokkal később egy szöglet után Kovács Laura emelt fölé 14 méterről, nem sokkal később pedig White lőtt jobbról, de Dobó-Nagy a kapu fölé tolta a labdát. Az utolsó negyedórára változatossabbá vált a játék, a szombathelyiek vezettek néhány veszélyes támadást. A hajrára beszorult az ETO, a Haladás Viktória mindent egy lapra feltéve támadott.  Aztán a 90+1. percben Vacher egy cselt követően 13 méterről a jobb sarokba helyezett (0-2).

A vasiak jól küzdöttek, de a   jobb erőkből álló vendégek jutottak a döntőbe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában