Kosárlabda

2024.03.08. 07:00

Falco KC–Szolnok: az éllovas látja vendégül a harmadikat

Az NB I.-es kosárlabda-bajnokság 23. fordulójában az éllovas Falco-Vulcano Energia KC Szombathely a harmadik helyen álló Szolnokot fogadja pénteken 18 órakor.

Tóth Gábor

Forrás: VN-archív

A Falco az előző játéknapon Debrecenben kapott ki hosszabbítás után 81-85-re. De nagy tragédia azért nem történt, mert zsinórban begyűjtött 17 győzelem után maradt alul a címvédő, és 22 bajnoki forduló alatt csupán másodszor hagyta el vesztesen a pályát – ezek azért nem rossz számok, ráadásul továbbra is biztosan áll a tabella élén. A Szolnok hektikus szezont fut, például átesett már két edzőcserén: decemberben Szarvas Gábor váltotta Miodrag Rajkovicsot, majd február közepén szerb Oliver Vidin érkezett Szarvas helyére. Vidin az előző játéknapon mutatkozott be az Olaj kispadján, a Szolnok 70-59-re győzte le a vendég Kecskemétet. A Szolnok az idén nem tűnik kiegyensúlyozott csapatnak, futott bele váratlan vereségekben – ennek ellenére harmadik helyen áll a tabellán. Ráadásul az Olaj inkább hazai pályán erős, hiszen 12 győzelméből kilencet saját közönsége előtt aratott – a Falco december elején roppant simán, 69-85-re nyert Szolnokon.

– Fizikális, hajtós mérkőzésre számítok – mondta Krivacsevics Márkó, a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely centere. –  Vissza kell térnünk a szünet előtt mutatott játékunkhoz – a stabil, kemény védekezéshez, a gyors, pontos támadásvezetéshez, a szervezett csapatjátékhoz. Mert ugye a válogatott szünetről döcögős játékkal tértünk vissza, meg is botlottunk Debrecenben. Ki kell javítanunk azt a bakit. Egy Falco–Szolnok mérkőzés mindig rangadó, mindig jó hangulatú, mindig van tétje, presztízse. Becsülettel felkészültünk, szeretnénk visszatérni a győzelmek útjára, bár tudjuk nagyon jól, hogy a Szolnok jó csapat, kemény ellenfél lesz  – számítunk a közönségünk támogatására is!

A válogatott szünet utáni első hazai mérkőzését éppen a nemzetközi nőnapon játssza a bajnokcsapat, ezért a Falco-stáb kis meglepetéssel készül a női szurkolóknak. A játékosok és kabala Sólyom is virággal köszönti a szerencsés hölgyeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában