Labdarúgás

2024.03.03. 20:02

Honvéd-verők - A fővárosi gárdát is legyőzte a Haladás - fotók

A labdarúgó NB II. 23. fordulójában kifejezetten jó játékkal verte a Szombathelyi Haladás a Honvédot egy góllal.

Sütő Dániel

Fotó: Unger Tamás

Szombathelyi Haladás–Budapest Honvéd 1-0 (1-0). Szombathely, Haladás Sportkomplexum, 1513 néző, NB II.-es labdarúgó-mérkőzés, vezette: Sipos T.

Haladás: Pálfi – Nyíri V., Jagodics M., Ene, Bolla G. – Erdei (Csonka, 82.), Szakály  A. – Horváth R. (Mohos, 70.), Rácz B., Csernik (Zvekanov, 72.) – Pintér F. (Kelemen, 70.). Vezetőedző: Alekszandar Jovics.

Honvéd: Tujvel – Keresztes N., Kálnoki-Kis (Kovács N., 24.), Szabó A., Benczenleitner – Benkő (Haragos, 76.), Adorján (Nyitrai, 59.), Holman – Kerezsi, Eördögh, Simon B. (Lőrinczy, 59.). Vezetőedző: Csertői Aurél.

Gólszerző: Jagodics (32.).

6. perc: Csernik két csel után betört a bal oldalon a 16-oson belülre, lapos, jobb sarokra tartó lövését Tujvel szögletre tolta.

7. perc: Csernik passzolt Ráczhoz, a csapatkapitány 15 méteres, léc alá tartó lövését fogta Tujvel.

8. perc: Benkő hámozta át a magát a hazai védőkön, már csak Pálfival állt szemben, azonban az oldalhálóba lőtt.

31. perc: Nyíri végzett el szabadrúgást 17 méterről, középről. Bal felső sarokba tartó lövését Tujvel bravúrral szögletre tolta.

32. perc: Erdei jobbról pontosan beívelt szabadrúgását Jagodics hét méterről a bal sarokba fejelte – 1-0!

43. perc: Nyíri jobb oldali lapos beadását Pintér felpörgette, majd hat méterről, kissé jobbról a léc fölé lőtte.

62. perc: Csernik kapott labdát a bal oldalon, egy csel után 15 méterről félmagasan lőtt, Tujvel ismét védett.

63. perc: Kerezsi kínálta meg jó 18 méterről Pálfit, hárított a Hali portása.  

68. perc: Kerezsi került helyzetbe a kaputól kilenc méterre, de a kivetődő Pálfi nagyot védett.

Pár évvel ezelőtt még mindkét csapat az NB I.-ben gyűrte egymást remek, baráti hangulatú meccseken, azonban a boldog élvonalbeli idők után most az NB II.-ben igyekezett gyarapítani pontjai számát a két együttes.

A találkozót a hazai alakulat kezdte vehemensebben, amivel látszólag nem is nagyon tudott mit kezdeni a Honvéd. Már az első percekben megszerezhette volna a vezetést a Haladás, azonban az ígéretes helyzeteket Tujvel lefülelte. Bő fél óra elteltével Nyíri még csak ijesztgette a Honvéd-drukkereket remek szabadrúgásával, azonban nem sokkal később már Tujvel is tehetetlen volt, teljesen megérdemelten szerzett vezetést a szombathelyi csapat, amely sokkal többet tett addig a gólért.

A második félidő eleje is Haladás-helyzetekkel kezdődött, már több góllal is vezethetett volna a zöld-fehér gárda, de csak nem akart összejönni a második találat. Az addig haloványan játszó Honvéd is kezdett némi életjelet mutatni, ám Kerezsi két egymást követő alkalommal sem tudott túljárni Pálfi eszén. Az NB II.-höz képest egészen jó iramú, élvezetes meccset produkáltak a felek, hiányérzete a házigazdának lehetett, mert a hajrára bőven lezárhatta volna a mérkőzést. Négy perccel a rendes játékidő vége előtt Rácz végleg eldönthette volna a találkozót, ám nagy ziccerben kapu mellé lőtt. Több gól már nem született, megérdemelten nyert a Haladás.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában