Szépen emeltek

2024.03.11. 13:37

Jól szerepeltek a Haladás VSE súlyemelői a 13. Tóth Géza Emlékversenyen - fotók

A Haladás VSE súlyemelői összesen hét arany- és két ezüstéremmel zárták a Savaria Kupát, azaz a nemzetközi 13. Tóth Géza Emlékversenyt.

Sütő Dániel

Forrás: Cseh Gábor

Az ország számos pontjáról érkeztek súlyemelők az idei Savaria Kupára is, hogy leróják tiszteletüket Szombathely olimpiai ezüstérmese, Tóth Géza emléke előtt, aki immár 13. éve szurkol fentről a résztvevőknek.

A házigazda Haladás VSE színeit végül kilencen képviselték a tornán, mivel többen sérülés, vagy betegség miatt nem tudtak dobogóra állni. A serdülő nők 49 kilogrammos mezőnyében Hegedüs Mia 32 kilogrammot szakítva és 42-t lökve, 74 kilogrammos összteljesítménnyel szerezte meg az aranyérmet. Darabos Jázmin ifjúsági kategóriában 71 kilogrammban összesen 105 kilogrammot mozgatott meg (47-58), ezzel ő is a dobogó tetejére állhatott fel. A junior nők mezőnyében 45 kilogrammban Tóth Léna (35-48) végzett az élen, Darabos Sára pedig ezüstnek örülhetett 55 kilogrammban (45-55). Molnár Kinga 76 kilogrammban 155 kilogrammot (65-90) mozgatva zárt az első helyen, ezzel  ő lett a legjobb szombathelyi utánpótlás női versenyző. 

A junior férfiak között a 109 kilogrammban induló Hegedüs Milán (103-136) szintén aranyérmet szerzett, így ő lett legjobb szombathelyi utánpótlás férfi versenyző. A nagy visszatérő Eb-győztes Boros Viktória felnőtt 87 kilogrammban  ugyancsak a dobogó tetejére állhatott (87-107), ezzel ő lett a legjobb szombathelyi felnőtt női versenyző. A férfiak mezőnyében Fehér Ákos 89 kilogrammban (126-142) első helyen végzett, és ezzel együtt ő lett a legjobb szombathelyi felnőtt férfi versenyző. Pólya Márton 89 kilogrammban (110-143) ezüstéremmel zárt.

– Szabadkáról és San Marinóból is érkeztek súlyemelők, velük együtt 60 fő vett részt a versenyen – fogalmazott Márkus Erzsébet, a HVSE súlyemelő szakosztályának vezetője. – Három felnőtt súlyemelőnk hiányzott, Gyürüs Barbara, Papp Géza és Pusztai Szabolcs nem tarthatott velünk sérülés, illetve betegség miatt. Akik viszont emeltek, mind jól teljesítettek. Boros Viki szépen fejlődik, Molnár Kinga hatalmas egyéni csúccsal zárt, valamint a felnőtt férfiak is kitettek magukért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában