Diákolimpia

2024.03.10. 10:18

Nagyot futottak a Diákolimpia sportversenyének országos döntőjében a szombathelyiek - Képgaléria

Nagyot futottak a hétvégén a Diákolimpia játékos sportverseny országos döntőjében a szombathelyi tanulók. Mint arról korábban írtunk: az első helyezett az oladi, a második a Derkovits-, a harmadik pedig a Zrínyi-iskola csapata lett a Kiskunhalason megrendezett országos sportvetélkedőn.

Vaol.hu

Fotó: Diákolimpia Facebook

Történelmi sikert arattak a vasi iskolák az I. és II. korcsoportosok Diákolimpia Játékos Sportverseny Országos Döntőjében. Az Oladi- lett az első, a Derkovits- a második, míg a Zrínyi-iskola harmadik helyen zárt.

Önmagában óriási sikert jelentett, hogy a Diákolimpia Játékos Sportverseny Országos Döntőjébe három vasi, ezen belül is szombathelyi csapat tudta beverekedni magát. Az országos elődöntőt megnyerve a Derkovits Gyula Általános Iskola azonnal kvalifikálta magát a kiskunhalasi döntőbe. Az elődöntőben második helyen végzett oladisoknak, valamint a Zrínyi Ilona Általános Iskola együttesének pótselejtezőn kellett kivívnia az országos fináléba jutást. Ez nem jelentett gondot egyik gárdának sem, így történelmi sportsikert aratva három szombathelyi iskola is kvalifikálta magát öt másik mellett az országos döntőbe, amelyet hétvégén rendeztek.
A nyolcfős mezőny az úgynevezett krumpliültetéses feladattal kezdett, amelyet az Oladi nyert meg a Derkovits és a Zrínyi előtt. A talicskaváltó ismét az oladisok sikerét hozta, a Derkó ugyancsak második lett, a Zrínyi azonban csak a hatodik helyen tudta abszolválni ezt a feladatot. Az alagúton át megint az Oladi bizonyult a legjobbnak, második lett a Zrínyi, a Derkó viszont csak negyedik helyen végzett. Az oladisok a floorball váltót és a várfoglalót is megnyerték – nagyon érett a végős siker az oladisok számára. A hátralévő négy számból kettőben is a legjobbnak bizonyult Gubián Tamás és Cooper-Hollósy Ilona csapata, amely végül 70 ponttal megnyerte az országos döntőt. A Derkovits lett 54 ponttal a második, míg a Zrínyi 50 ponttal a harmadik.
- Le a kalappal a gyerekek előtt, óriási teljesítmény ez tőlük - értékelt Gubián Tamás, az oladi iskola testnevelője. - Végig koncentráltan, odafigyelve vette a csapat az akadályokat, most még egy-két kisebb hiba is belefért. A várfoglaló feladat teljesítése során pedig új országos csúcsot értünk el, rekord idő alatt abszolváltuk. Rettentő büszke vagyok, hiszen eddig még az országos döntőig sem jutott el az iskola, most pedig első finálénkat meg is nyertük. Ezt csak titkon mertük remélni. Gratulálok a másik két szombathelyi iskola együttesének is, ez abszolút sporttörténeti siker mindannyiunk számára, hogy ilyen szépen kibéreltük a dobogó mindhárom fokát. Nagy köszönettel tartozunk a tanárkollégáknak és a szülőknek, akiknek támogató segítsége nélkül nem jutottunk volna el idáig.  
Az Oladi Általános Iskola bajnokcsapatának tagjai: Koronczai Bíborka, Nieder Adelin, Vigh Olivér, Szij Zsombor Péter, Hende Noel, Buknicz-Hodvogner Alíz, Fabsitz Bora, Nagy Sára Hanna, Bonchis Damián Teodor, Bicskei Mikó, Papp Lénárd, Ringhoffer Eszter, Graja Aisha, Kovács Hanga, Kovács Szofia, Gubián Bence, Czeglédi Dávid, Fazekas Benedict, Markó Hunor. Felkészítők: Gubián Tamás, Cooper-Hollósy Ilona, Fazekas Dorina.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában