Labdarúgás

2024.03.18. 11:50

NB III.: Komáromban maradt alul a HVSE

Az NB III.-as labdarúgó-bajnokság 20. fordulójában a bentmaradásért küzdő Szombathelyi MÁV Haladás VSE fájó vereséget szenvedett a szintán alsóházi Komárom vendégeként.

Tóth Gábor

Komárom VSE–Szombathelyi MÁV Haladás VSE 3-1 (0-1). Komárom, NB III.-as labdarúgó-mérkőzés, vezette: Szalai L.

HVSE: Horváth B. – Buzás, Horváth M., Varga M., Vigh – Ferencz, Balogh Á., Árvay (Szentkirályi, 59.) – Szabó M., Szenczi B. (Horváth D., 65.), Pap M. Edző: Szenczi Imre.

Gólszerzők: Nagy Zs. (64.), Nagy Z. 2 (77., 81.), ill. Pap M. (35.).

Az alsóházi rangadón eltiltás miatt Czuczi Péterre és Tóth Mártonra, sérülés miatt pedig Kovács Bálintra és Varga Csabára nem számíthatott a szombathelyiek szakmai stábja – így roppant fiatal kerettel vette fel a harcot a Haladás.

Jól kezdett a szombathelyi gárda, rögtön volt egy kiugratás, amivel Szenczi Bence mehetett volna kapuig – de beérték és szerelni tudták. Majd átvette a játék irányítását a Komárom és főleg szögletekből, nagy bedobásokból veszélyeztetett. Kimondott helyzetük azonban nem alakult ki, míg a HVSE egy védelmi hibát büntetett góllal, Pap Márton szerezte meg a vezetést a csapatának.  Ezután sem változott a mérkőzés képe. A házigazdák hosszú indításokkal, míg vendég kontrákkal próbálkozott. Volt egy óriási lehetőség, hogy a Haladás megrúgja a második gólját, de el lett kapkodva a helyzetet. Az első félidő egy gyenge színvonalú, párharcokkal teli rohanás volt – megérdemelt vasi vezetéssel.

A második játékrészben a Komárom változtatott a játékstílusán, agresszívabban futballozott, sokkal többet birtokolta a labdát. Több helyzetet is kidolgozott, egyenlített, a vezetést és a győzelmet bebiztosító találatot pedig átlövésből szerezte. A harmadik hazai gól után érződött, hogy nem tud újítani a zöld-fehér gárda.. alig-alig volt a labda a szombathelyieknél, nem tudott támadást felépíteni,  türelmetlenül, sok hibával futballozott A játékosok ugyan az elvárt mentalitással mentek bele a mérkőzésbe – de ez most kevésnek bizonyult.  

Szenczi Imre: – A játékunk nem javult múlt hét óta. Célfutballal akarták kompenzálni a játék hiányát, és ez nem működött, mert a védekezésbe hibák csúsztak. Sajnáljuk ezt a mérkőzést is, mert a lőtávon belül lévő csapatok száma egyre csökken. Marad a verseny az akadémiák második számú csapatai ellen. A sorminta pedig folytatódik: a következő fordulóra Ferencz Zoltán „pontozódott ki” sárga lapok miatt... A csapat nevében szeretném megköszönni Halmosi Szabolcs értünk végzett munkáját – és sok sikert kívánunk neki további karrierjében!

Eredmények: Tatabánya–Puskás II. 2-0, Csorna–Balatonfüred 1-0, Veszprém–Budaörs 1-3, Kelen–ZTE II. 1-1, Sopron–ETO Akadémia 1-0, Dorog–Gyirmót II. 0-0, Bicske–III. Kerület 0-0.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában