Eredmények

2024.03.21. 12:48

Nemzetközi és hazai „pofonok” - Sikeres napokat élnek a kőszegi Fitt-Box Ökölvívó Egyesület sportolói

Mozgalmas – egyben sikeres – napokat élnek a kőszegi Fitt-Box Ökölvívó Egyesület sportolói.

Tóth Gábor

Forrás: Fitt-Box Ökölvívó Egyesület

A napokban az Észak-Dunántúli Régió nemzetközi pofonpartiján vettek részt Egerbe a kőszegi bunyósok – négy nemzet 210 ökölvívója lépet ringbe az U12-es korosztálytól a felnőttekig. A kőszegi egyesület a szombathelyi Skorpió Box Klub négy versenyzőjével kiegészülve 17 sportolót nevezett az erőpróbára. A fiatalok a közelgő utánpótlás Magyar Kupára készültek, míg az ifik és a felnőttek nemzetközi megmérettetésekre „hangoltak”.

– Ez egy jó esemény volt rutinszerzésre és tűzben tartásra egyaránt. Versenyzőink éles és edzőmérkőzéseken léptek ringbe, egytől egyig jól teljesítettek. Megérte a hosszú út és a sok versenyző utaztatása – értékelt a Fitt-Box vezetőedzője, Varsányi Áron.

Kókán rendezték a magyar–lengyel serdülő válogatott csapattalálkozót – a kőszegi színeket Spacy Manuel képviselte a korosztályos nemzeti csapatban. Egy meccset vívott, nagy csatába, szorosan eredménnyel maradt alul lengyel riválisával szemben.

A junior válogatott három napos összetartásán Gombai Dominik vett részt – akit elkísért Gombai János edző is. Dominik jól teljesített a táborban – gőzerővel készül a közelgő junior Európa-bajnokságra.

Március 12-17-én a felnőtt magyar válogatott Belgrádban a 61. Belgrad Winner elnevezésű nemzetközi ökölvívótornán vett részt – 16 ország 127 versenyzője lépett ringbe. A nemzeti csapatban két kőszegi bunyós, Buza Rafael (67 kg) és Buza Rómeó (71 kg) kapott helyet. Rómeó egy Észak-macedón versenyzőt vert a nyolc közé jutásért egyhangú pontozással. A négy közé jutásért egy nemzetköz szinten is eredményes kazah riválissal bokszolt, voltak szép találatai, de vereséget szenvedett. Rafael a négy közé jutásért egy horvát ellenféllel csapott össze – technikás, dinamikus bunyót mutatott be, végig irányította a mérkőzést, biztosan nyert. Az elődöntőben aztán egy magas, technikás francia rivális következett. A gyorsasága, dinamikája már egy kicsit gyengébb volt mint az első mérkőzésen, nehezen fért hozzá „hosszú” ellenfeléhez – végül megosztott pontozással kikapott, harmadik helyen végzett.

– Egy erős, jó versenyen vehettünk részt Belgrádba, ahol fiatal versenyzőink jó ellenfelek ellen gyűjthettek tapasztalatokat, továbbá egy értékes harmadik és ötödik hellyel tértünk haza – összegzett a Fitt-Box Ökölvívó Egyesület vezetőedzője, Varsányi Áron. – Az első körben mindkét versenyzőnk jól bokszolt, a második meccsen azonban a kiváló riválisok ellen a már hullámzott a teljesítményük. Azon dolgozunk a jövőben, hogy állandósítsuk egy stabilan jó formát. Következik egy hét kemény munka itthon, aztán három hét edzőtábor – és remélhetőleg visszatérünk Belgrádba, a felnőtt Európa-Bajnokságra.

Budai Szebasztián a napokban Budapesten edzőtáborozik az ifjúsági válogatottal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában