Eredmények

2024.03.31. 07:00

Ötödik hely a szenior tenisz vb-ről

Nagyszerűen szerepelt a magyar +65-ös válogatott a Törökországban megrendezett szenior tenisz világbajnokságon - a nemzeti csapatnak oszlopos tagja volt a HVSE teniszezője. Sákovics Péter is.

Tóth Gábor

A magyar szenior csapat tagjai balról jobbra: Szekrényes Zsolt (Gyöngyös), Turóczy Gyula és Márton Kálmán (Budapest), Sákovics Péter (Szombathely )

A korosztályos vb két hétig tartott, 54 pályán zajlott a küzdelem. A szenior magyar válogatott eddig soha nem tudott előrébb végezni a 8. helynél - most megtört a jég és minden idők legjobb eredményét elérve az igen előkelő 5. helyen zárt. A csoportban kezdésként 3-0-s vereséget szenvedett a regnáló világbajnok ausztráloktól, majd 3-0-ra verte Kanadát - ami továbbjutást ért a legjobb nyol közé (17 csapat alkota a +65-ös mezőnyt). A négy közé jutásért Németország következett, a meccset nagy csatában 2-1-re elvesztett a magyar csapat. Az 5-8. helyért a sokkal esélyesebb angolok következtek - a jó napot kifogó Sákovics Péter egy több, mint három órás meccsen nyert (7/6, 7/5 ) a világranglistán 47. riválisa ellen, míg Szekrényes Zsolt (7/6, 7/5) szintén legyőzte ellenfelét, így a páros meccstől függetlenül a magyar válogatott jutott tovább és játszhatott az 5. helyért a mumusnak számító osztrákokkal. A lendületbe jött Sákovics győzött egyéniben és párosban is, így nagyban hozzájárult a 3-0-s győzelemhez, egyben az értékes 5. helyhez.

A magyar szenior csapat tagjai Szekrényes Zsolt (Gyöngyös), Turóczy Gyula és Márton Kálmán ( Budapest), Sákovics Péter ( Szombathely).

A csapat vb-n nagyszerűen szereplő Sákovics Péter lendülete tovább tartott - többek között egyéniben a többszörös világbajnok ausztrál játékos csak szoros meccsen legyőzni a második fordulóban. Férfi párosban és vegyes párosban is a negyeddöntőbe jutott, ahol mindkét kategóriában csak döntő szettben szenvedett vereséget.

Egy rendkívül sikeres világbajnoki szereplést tudhat maga mögött a Haladás teniszezője.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában