Labdarúgás

2024.03.07. 13:15

Vasi bronzérem Pozsonyból - Szlovákiában járt az Illés Akadémia

Harmadik helyen végzett a szlovák fővárosban rendezett U11-es nemzetközi utánpótlás-tornán az Illés Akadémia együttese.

Pum András

Forrás: Illés Akadémia

A Hende Noel, Guba Gál – Tóth Dávid, Novák Benett, Rajos Ádin, Sömenek Bálint, Papp Olivér, Vigh Olivér, Dávid Marcell, Dominek Ádám, Kalmár Kornél, Lukács Roland összeállításban utazott Pozsonyba az Illés Akadémia U11. Joó Bálint csapata az MME OUT Cup nemzetközi tornára kapott meghívást. 

A 14 együttest felvonultató tornán 17 percig tartottak a mérkőzések: a rendező szlovákok mellett Magyarországról és Ausztriából érkeztek csapatok. A vasiakat a B jelű csoportba sorsolták. A pozsonyligetfaluiak (Petrzalka) elleni 2-0-val indították a tornát, majd a Révkomárom (Komárno) elleni 4-0-val folytatták. A bécsi Donau Wient 2-0-ra megverték, a pozsonyi Slovantól elszenvedték első vereségüket (1-6). A nagyszombatiak második számú együttesét (Spartak Trnava) legyőzték 2-1-re, majd a szeredieket (Sered) – a csoport zárómeccsén – 1-0-ra. A pozsonyiak mögött a második helyen zártak a vasiak, akik az A-csoport másodikjával, a trencséniekkel  (Trencín) játszottak a harmadik pozícióért. 

A felvidékiek jutottak előnyhöz, egyenlítettek a szombathelyiek majd ismét trencséni gól született, ami után megint egalizáltak a vasiak, másfél perccel a meccs vége előtt. Az utolsó pillanatban zöld-fehér találat született, így a változatos mérkőzést 3-2-re megnyere, ezzel bronzérmesként zárt az Illés Akadémia.  Minden csapatból megválasztották a legjobb játékost, a vasiaknál Kalmár Kornél kapta az elismerést.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában