Labdarúgás

2024.03.21. 11:36

Vasi kötődésű a női válogatott új szövetségi kapitánya

A legutóbb az U19-es csapatot vezető, nemzetközi tapasztalatokkal is rendelkező Szarvas Alexandra veszi át a távozó Margret Kratz helyét a női labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányi posztján.

Pum András

Fotó: mlsz.hu

A játékosként és edzőként is komoly hazai és nemzetközi tapasztalatokkal rendelkező Szarvas Alexandra 2023 nyarán tért haza hosszú külföldi tartózkodás után, hogy csatlakozzon az MLSZ szakmai stábjához. 

A fóti születésű, 31 éves szakember Magyarországon játékosként a 2008/2009-es szezonban a Viktória FC-vel magyar bajnokságot és Magyar Kupát, a 2010/11-esben Magyar Kupát nyert a szombathelyi csapattal. Ezen kívül 2009/10-ben és 2010/11-ben bajnoki ezüstérmes is volt a Viktória játékosaként. Majd Németországban és Svájcban idegenlégiósként is helytállt, a Bayern Münchennel 2012-ben német kupagyőztes lett. Az aktív futball befejezése után fiú utánpótlás és női felnőtt csapatokat irányított, hazatérése óta az U19-es válogatottat vezette. Irányításával a női U19-es válogatott a harmadik helyen zárt erős csoportjában a franciaországi Eb-selejtező tornán, így sikerült meghosszabbítania A-ligás tagságát.

– Nem tudok elképzelni nagyobb megtiszteltetést annál, mint mikor egy szakember saját hazájának nemzeti csapatát irányíthatja, ezért munkámat a legjobb tudásommal és teljes erőbedobással fogom végezni – nyilatkozta kinevezése kapcsán az mlsz.hu-nak Szarvas Alexandra. – Sok külföldi és hazai mérkőzésen jelen vagyok, pontosan ismerem a magyar női labdarúgás erősségét, látom a tehetségeket, de a hiányosságait is, szakmai stábommal azon fogunk dolgozni, hogy a játékosoknak minden lehetséges segítséget megadjunk a fejlődéshez. Szép számmal szerepelnek külföldön, elit bajnokságokban futballozó magyar idegenlégiósok. Nem akarok ígérgetni, inkább azt mondom, hogy teljes odaadással és alázattal fogunk küzdeni minden mérkőzésen és mindig arra fogunk törekedni, hogy jobbak legyünk, mint amilyenek előző nap voltunk.

Szarvas Alexandra játékosként a Fót, a Gödöllői Góliát a Belvárosi Női LC-FTC, a Viktória FC, a Bayern München (Bundesliga I.), a VfL Sindelfingen (Bundesliga I), a Kriens (svájci első osztály), és az FC Basel (svájci első osztály) együttesében futballozott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában