Labdarúgás

2024.04.18. 17:33

A Haladás olimpia bajnok kapusára, Szarka Zoltánra emlékeztek Szombathelyen - fotók

Pum András

Forrás: Szendi Péter

Nyolc éve, 2016. április 18-án, 74 évesen hunyt el Szarka Zoltán. Az olimpiai bajnok kapus, a Haladásban 245 NB I-es mérkőzésen védő játékos emléktáblájánál (a Haladás Sportkomplexumnál), halálának évfordulója alkalmából az Illés Akadémia Gimnáziuma rendezett megemlékezést. A rendezvényen a Szarka család mellett, dr. László Győző alpolgármester, Gál Sándor a Haladás Sportkomplexum ügyvezetője, Szántó Erzsébet a Szombathelyi Haladást ügyvezetője, Gál László a Halmay Zoltán Olimpiai Hagyományőrző Egyesület elnöke és Illés Béla, az Illés Labdarúgó Akadémia igazgatója is részt vett.

– Örülök, hogy Szarka Zoltán akadémiánkon eltöltött időszaka is hozzájárult az eredményességünkhöz és nevelési alapelveink kialakításához. Büszke vagyok rá, hogy a Nyugat-Magyarországi Utánpótlás-nevelési Centrumhoz vezető út az ő nevét viseli – mondta Illés.

– Szarka Zoltán nem csak a pályán, hanem az életben is olimpiai bajnok volt. Személyiségével mindig is kitűnt, az élvégzett munkában hitt – jelezte Gál.

Ezt követően a város, az egyesület, a sportkomplexum és gimnázium helyezett el koszorút, majd a Szarka család meggyújtotta az emlékezés lángját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában