Labdarúgás

2024.04.11. 18:00

Az A ligában maradt a női U19-es csapat - A Haladás Viktória két játékosa mindhárom meccsen játszott

A magyar női U19-es labdarúgó-válogatott nem jutott ki az Európa-bajnokságra, de megőrizte A ligás tagságát a hazai rendezésú Európa-bajnoki selejtezőkörben. A Haladás Viktória két futballistája, Németh Adél, Pintér Tekla is alapember volt.

Pum András

Forrás: mlsz.hu

Fotó: Micheller Szilvia

A hazánkban, Telkiben rendezett Európa-bajnoki selejtezőkörben négy együttes, Magyarország, Németország, Svédország és Románia női U19-es válogatottja szerepelt. A csapatok körmérkőzéses formában döntöttek a helyezésekről.

Az első találkozón a közelmúltban kinevezett szövetségi edző, a korábbi Viktória-futballista, Rácz Zsófia által irányított magyar válogatott 3-0-ra kikapott Svédországtól. A Haladás Viktória játékosai közül az U19-es válogatott csapatkapitánya, Németh Adél végig a pályán volt, Pintér Tekla kezdőként 66 percet játszott. Csejtei Emília nem lépett pályára.

A második fordulóban Németországgal meccseltek a magyarok és súlyos, 6-0-ás vereséget szenvedtek. Németh Adél ismét végigjátszotta a meccset, Pintér Tekla 86 percet töltött a gyepen.  A magyaroknak az utolsó, románok elleni találkozó előtt tehát már elúszott az Eb-szereplés lehetősége, viszont mivel a csoport utolsó helyezettje kiesik a B-ligába, így nagyon nem volt mindegy az eredmény. Nos, a magyarok Sinka két góljával és Petrovics találatával 3-1-re győztek, így a csoportban a harmadik helyen zártak. Azaz ugyan nem jutottak ki az Európa-bajnokságra, de megelőzték a románokat és bentmaradtak az A-ligában. A románok elleni összecsapáson Németh Adél és Pintér Tekla is végig a pályán volt.

– Biztos voltam benne, hogy az elmúlt kilenc napban elvégzett kemény munkának meglesz a gyümölcse és a csapat megmutatja, hogy a vereséggel végződő első két selejtező biztató periódusai után kilencven percen keresztül is képes jó játékra. Megvolt a kellő önbizalmunk, és a lányok végig betartották, amit kértem tőlük. Az első gól után egy pillanatig sem éreztem azt, hogy kicsúszhat a győzelem a kezünk közül, megérdemelten nyertük meg a találkozót. Fontos volt, hogy az A ligában folytathassa a szereplését az U19-es válogatott, örülök, hogy sikerült megvalósítanunk ezt a célt – nyilatkozta a románok elleni meccset követően Rácz Zsófia szövetségi edző.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában