Kosárlabda

2024.04.18. 16:45

Falco–Honvéd: zárul a párharc? - Kovács Benedek hosszabbított

Az NB I.-es kosárlabda-bajnokság negyeddöntőjének harmadik meccsén a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely a Budapesti Honvédot fogadja pénteken 18 órakor – és ha ismét nyer, akkor le is zárja a párharcot.

Tóth Gábor

Fotó: © Unger Tamás

Az egyik fél három megnyert meccsig tartó párharcában 2-0-ra vezet a Falco. A címvédő, alapszakaszgyőztes sárga-fekete gárda – a papírformának megfelelően – a negyeddöntő első két meccsén átgázolt riválisán: Szombathelyen 102-60) és Budapesten (89-52) és simán nyert. Ráadásul a szakmai stáb mindkétszer szorgalmasan forgatta a keretet, így nem kellett megszakadniuk a kulcsjátékosoknak. Ha a Falco ugyanolyan lendületes játékot, határozott védekezést, igazi csapatmunkát mutat be mind az előző két összecsapáson, akkor nem lehet kérdés, hogy begyűjti a harmadik győzelmét – amivel le is zárja a negyeddöntős párharcot.

- A rájátszásban minden meccs más és más, minden mérkőzésre alaposan fel kell készülni - mondta Milos Konakov, a Falco-Vulcano energia KC Szombathely vezetőedzője. - Motiváltak vagyunk, szeretnénk lezárni a párharcot - ami nem lesz könnyű, hiszen ellenfelünk felszabadultan, komolyabb nyomás nélkül játszhat. De bízom a csapatomban!

A Falcót érintő friss hír, hogy a klub újabb egy szezonra szerződést hosszabbított Kovács Benedekkel. A 23 éves kosaras a 2020/2021-es szezonban csatlakozott csapathoz, azóta 115 tétmeccsen viselte a Falco-mezt. Az idei szezonban 27 tétmérkőzésen (bajnokság, Bajnokok Ligája, Magyar Kupa) lépett pályára.

– Örülök, hogy sikerült megegyeznünk egy újabb szezonra. Az utóbbi négy évben sok szép sikert értünk el, remélem, hogy várnak még ránk szép győzelmek. Továbbá jól érzem magam Szombathelyen, így nem volt nehéz döntenem a közös folytatásról. Remélem, hasonló sikerek várnak ránk a jövőben is, aminek tevékeny részese szeretnék lenni – mondta Kovács Benedek a Falco honlapján. 

-Örülök, hogy sikerült hosszabbítani Benével. Képes 3-as és 4-es poszton is játszani, ami több taktatikai lehetőséget ad számunkra. És ami talán még ennél is fontosabb, hogy igazi profi, aki mindent megtesz a csapat sikeréért! - összegzett Milos Konakov.

Örülök, hogy egy újabb játékost tudtunk megtartani a mostani keretből. Mert fontos, hogy a csapatban megtartsuk az állandóságot.! -összegzett Gráczer György ügyvezető.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában