Fallabda

2024.04.21. 07:00

Fallabda: két MEFOB-érem

Remekül szerepeltek a szombathelyi sportolók a fallabda Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokságon (MEFOB).

Tóth Gábor

Sákovics Péter és Sebesi Patrik

Fotó: ELTE PPK

A fallabda MEFOB-döntőnek a budapesti City Squash Club adott otthont. Az ELTE PPK színeit két versenyző képviselte: Sebesi Patrik az amatőr hallgatói mezőnyben indult, míg Sákovics Péter mestertanár az oktatói kategóriában. A verseny rekordszámú résztvevővel zajlott le: 55 sportoló nevezett 16 egyetemről. A hallgatói amatőr kategóriában 32 fős tábla kezdett. Sebesi magabiztosan jutott be a döntőbe, ahol a tavalyi 6. helyezett Kósa Bencével került össze. A színvonalas fináléban végül Sebesi 2:0-ra diadalmaskodott! Egyetemi oktató kategóriában 16-os táblán zajlott a bajnokság. Sákovics tavalyi jó szereplésének köszönhetően második kiemeltként kezdett. Két sima győzelem után jutott a fináléba, ahol az első kiemelt várt rá – megismétlődött a tavalyi döntő. Ismét a korábbi magyar ranglista 13.heyzett, 20 évvel fiatalabb Balázs Erik győzött: egy végig színvonalas mérkőzésen 2: 1-re gyűrte le Sákovicsot – akinek így meg kellett elégednie az ezüstéremmel.

A profi kategóriában a szombathelyi Nagy Simon – a Győri Egyetem hallgatójaként – első helyen végzett. A szintén szombathelyi Molnár Csongor pedig a hetedikként zárt a Pécsi Tudományegyetemet képviselve.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában