Kosárlabda

2024.04.09. 15:46

Felsőház és alsóház - ismét pályán a Falco KC és a Körmend

A hétvégén folytatódik az NB I.-es kosárlabda-bajnokság: a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely a felsőházi rájátszásban folytatja, míg az Egis Körmend az alsóházban meccsel.

Vaol.hu

A Falco Vulcano Energia KC Szombathely az elmúlt hétvégén a Magyar Kupa négyes döntőjében szerepelt. Címvédőként, abszolút favoritként futott neki a tornának – ám az elődöntőben óriási meglepetésre kikapott a Szegedtől. Később a Pécs legyőzésével a bronzérmet ugyan begyűjtötte, de egyértelműen csalódást keltő volt a csapat kupaszereplése. A kellemetlen pofonból gyorsan talpra kell állni, mert a hétvégén már rajtol a felsőházi rájátszás – amit szintén címvédőként, szintén esélyesként kezd a Falco. Az alapszakaszgyőztes vasi gárda a negyeddöntőben a Honvéddal csap össze, az egyik fél három megnyert meccséig tart a párharc – egyértelműen a Falco a párharc esélyese.

Negyeddöntő, 1. mérkőzés, április 13., szombat, 18.00: Falco-Vulcano Energia KC Szombathely–Budapesti Honvéd SE. 2. mérkőzés, április 16., kedd, 19.00:  Honvéd–Falco. 3. mérkőzés, április 19., péntek, 18.00: Falco–Honvéd. 4. mérkőzés (ha szükséges), április 22., hétfő, 18.00: Honvéd–Falco. 5. mérkőzés (ha szükséges), április 24., szerda, 18.00: Falco–Honvéd.

Ha a Falco túljut a Honvédon – márpedig a papírforma szerint túl kell jutnia! – , akkor az elődöntőben a ZTE–DEAC párharc győztesével csap össze. Az elődöntő első meccsét április 27-én, szombaton rendezik. A másik ágon Alba–Sopron és Szolnok–Pécs negyeddöntőket rendeznek.

Az Egis Körmend kilenc év után csúszott ki ismét a rájátszásból, és a playoutban a Kecskeméttel, a Szegeddel, a Kaposvárral, az Oroszlánnyal és a Pakssal vív meg oda-visszavágós körmérkőzéses rendszerben a bennmaradásért. Kocsis Tamásnak és Németh Leventének nem lesz egyszerű dolga, hiszen az alsóház rendkívül kiegyenlített az erőviszonyokat illetően, nem igazán emelkedik ki egyik csapat sem a mezőnyből.

A playout menetrendje. Április 13., szombat, 18.00: Egis Körmend–Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét. Április 17., szerda, 18.00: Egis Körmend– Naturtex-SZTE-Szedeák. Április 20., szombat, 18.00: Kometa Kaposvári KK–Egis Körmend. Április 24., szerda, 18.00: Egis Körmend–Atomerőmű SE. Április 27., szombat, 18.00: MVM-OSE Lions–Egis Körmend. Május 4., szombat, 18.00: Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét–Egis Körmend. Május 8., szerda, 18.00: Naturtex-SZTE-Szedeák–Egis Körmend. Május 11., szombat, 18.00: Egis Körmend–Kometa Kaposvári KK. Május 15., szerda, 18.00: Atomerőmű SE–Egis Körmend. Május 18., szombat, 18.00: Egis Körmend–MVM-OSE Lions.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában