Csőre töltöttek

2024.04.03. 12:57

Lövészek és többtusázók Molnáriban

Idén is megrendezték a Balogh György Tehetségkutató Lövészverseny területi döntőjét, valmint rögtön utána a Honvédelmi Többtusát Püspökmolnári lőterén.

Sütő Dániel

Illusztráció!

Forrás: VN-archív

A középiskolások egy része, akik érdekeltek a Kadét Programban Celldömölkön vettek részt a megyei versenyen. Így összesen 61-en neveztek a püspökmolnári tornára. A legnépesebb csapata amúgy a szombathelyi Herman Ottó Szakképző Iskolának volt, amelyet 12-en képviseltek a viadalon. Rajtuk kívül 11 település négy általános iskolájábólérkeztek még résztvevők az eseményre.  

Az általános iskolás lányok versenyét Nagy Dzsenifer nyerte (Vasvár) Török Lilla (Vasvár) és Cserkuti Vanessza (Sorkifalud) előtt. A fiúk mezőnyében Biczó Barnabás (Gencsapáti) bizonyult a legjobbnak, mögötte Major Zétény lett a második (Vasvár), Tanai Hunor (Sorkifalud) pedig a harmadik. A középiskolás lányok között Banics Dóra (Herman) végzett az élen, megelőzve Szücs Borbálát (Herman) és Megyesi Dórát (Herman). A fiúk kategóriájában Széll Dániel (Herman), Antal Péter (Herman), Vámos Áron (Herman) lett a sorrend.   Korcsoportonként az első három helyezett jutott tovább az április 13-i ácsi országos versenyre.

A tehetségkutató lövészverseny után rendezték meg a Honvédelmi Többtusát, amelyre 24 csapat nevezett. Az általános iskolás lányok között a Gumimaci kommandó (Sorkifalud) zárt az élen a Nagy Einsteinek (Sorkifalud) és a Csigusz (Sorkifalud) előtt. A fiúk között a Lehet Téves (Sorkifalud), a Legjobb csapat (Sorkifalud) és a Sufni Tuning  (Sorkifalud) végzett a dobogón. A középiskolás lányoknál a Csajok (Herman), míg a fiúknál a Becstelen Brigantik (Herman) lett a legjobb. A vegyes csapatok versenyét a sorkifaludi Vegyes nyerte a sorkifaludi Spongya Bob és a hermanos Vegyes előtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában