Kosárlabda

2024.04.13. 07:00

Megkezdi a Körmend a playoutot - A Rába-partiak szombaton 18 órától a Kecskemétet fogadják hazai pályán

Az NB I.-es kosárlabda-bajnokság alsóházában szombaton 18 órától a Kecskmét ellen kezdi meg a bennmaradásért vívott harcát az Egis Körmend együttese.

Sütő Dániel

Forrás: Szendi Péter

Szerdán tiszta vizet öntött a pohárba az Egis Körmend vezetősége, amely kiállt a szurkolók elé és felfedte mindazokat az okokat és körülményeket, amelyek a vasi piros-feketék idei vesszőfutását okozták.

– Remélem, hogy akik eljöttek, választ kaptak mindarra, amire kíváncsiak voltak – utalt a szerdai ankétra Kocsis Tamás vezetőedző. –  Őszintén elmondtuk, hogy próbáltak építeni ezt a csapatot minden nehézség ellenére. A vége azonban nagyon nem sikerült, ennek következtében vagyunk most ott, ahol. Most azonban azért kell elkövetnünk mindent, hogy ne veszélyeztesse semmi jövő évi A csoportos tagságunkat.

Szombaton azt a Kecskemétet fogadja az Egis Körmend, amelytől talán a szezon egyik legfájóbb vereségét szenvedte el idegenben, hiszen Ivkovicsék hiába vezettek már 20 ponttal is a találkozó során, Ferenczék visszajöttek a meccsbe és győzelmi esélyeik voltak, azonban a nagy felzárkózás túl sokat kivett a csapatból, amely a végére elkészült erejével. Nem bszélve arról, hogy akkortájt a KTE volt a sereghajtó.

– Nagyon tapasztalt csapat soron következő ellenfelünk – tekintett a szombati meccs elé Kocsis Tamás. –  Többen is 30 év felettiek a játékosok közül, akiknek bőven megvan a rutinjuk ahhoz, hogy miként kell egy ilyen playoutot eredményesen lehozni. Nekünk a saját ritmusunkban kell játszanunk ésegy lendületes, gyors kosárlabdával kell kompenzálnunk a ő rutinjukat. Felkészülésünk ezúttal sem volt zökkenőmentes, bár ezzel semmi újat nem mondok.

Kocsis Tamás szerint a playout hat csapatának mindegyike csalódott, hiszen ott akartak lenni a playoffban.  

– Nem gondolom, hogy bármelyik gárda kimagaslik ebből a mezőnyből, mert mindegyiket többségében légiósok alkotják, akiket már nehezebb motiválni, meglátjuk kinek sikerül ez jobban – zárta szavait a vezetőedző.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában