Kosárlabda

2024.04.12. 17:00

Pályán a Falco! - A Honvéd az ellenfél a negyeddöntőben

Az NB I.-es kosárlabda-bajnokság negyeddöntőjének első felvonásán a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely a Budapesti Honvédot fogadja szombaton 18 órakor – és a kötelező győzelemért lép pályára.

Tóth Gábor

Forrás: VN/archív

Fotó: Cseh Gábor

Az ötszörös bajnok, címvédő Falco KC a papírformának megfelelően megnyerte az alapszakaszt – 22 győzelemmel, 4 vereséggel. Összességében jól teljesített az alapszakaszban, de az utóbbi időszak eredményei azért némi aggodalomra adnak okot a szurkolók körében. Az alapszakasz utolsó öt meccséből ugyanis hármat elbukott a Falco – igaz, mind a hármat idegenben (DEAC, ZTE, Alba), és ezek a vereségek már nem igazán veszélyeztették az alapszakasz-győzelmet. Az elmúlt hétvégén a Magyar Kupában sem úgy szerepelt a Falco, ahogy arra számítani lehetett: kikapott ez elődöntőben a Szegedtől, így a folytatásban a Pécs legyőzésével „csak” a bronzérmet tudta begyűjteni.

A Honvéd nagy csatában, és némi meglepetésre biztosította a helyét a felsőházban – 12 győzelemmel és 14 vereséggel csípte meg az alapszakasz 8. helyét. Ezzel az eredménnyel tökéletesen elégedettek a fővárosi klub vezetői, ezt jelzi, hogy a napokban meghosszabbították a szerb-bosnyák vezetőedző, Zlatko Jovanovic szerződését – akinek a vezetésével 26 év után (!) jutott be ismét a felsőházi rájátszásba a csapat. Az alapszakaszban egyébként a Falco Budapesten (81-72) és Szombathelyen (89-79) is legyőztes soros riválisát. A Honvéd kulcsjátékosa az amerikai irányító, Isiah Brown, aki 22 pontot átlagolt meccsenkét – ami az NB I. második legjobb átlaga. A Honvéd nem volt érdekelt a kupában, így bőven rákészülhetett a Falcóra.

– Kemény mérkőzésre, és kemény párharcra számítok – jelezte Pongó Marcell, a Falco KC válogatott játékosa. – Ellenfelünk jó kis csapat, amely ráadásul felszabadultan játszhat. A Honvéd jó egyéni képességekkel rendelkező játékosokat vonultat fel, akik ráadásul tudnak csapatként is játszani. Fegyelmezett kosárlabdára lesz szükség a részünkről – de főleg határozott védekezésre. Felkészültünk a Honvédból, motiváltak vagyunk, bizakodva várom a mérkőzést! 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában