Kézilabda

2024.04.04. 14:01

Történelmet írna az SZKKA a hibátlan mérleggel

Az SZKKA ügyvezetője, Pődör Zoltán szerint az idei szezon hátralévő részére cél, hogy a hibátlan mérleget megőrizve történelmi teljesítménnyel, bajnokcsapatként jussanak vissza az élvonalba.

Sütő Dániel

Forrás: SZKKA

Az NB I/B.-s női kézilabdabajnokság hajrájához és a hőn áhított NB I.-es feljutáshoz közelítve az SZKKA első embere, Pődör Zoltán nyilatkozott a jövő évi célokról, tervekről, átigazolási koncepcióról és a csapat keretének összeállításáról a szombathelyi klub honlapjának.

– Nem csupán a feljutás a célunk az idény hátralévő részében: 100 százalékos mérleggel, bajnokcsapatként és történelmi tettet végrehajtva akarunk visszajutni az NB I.-be – fogalmazott Pődör Zoltán, a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia első embere. – az elmúlt tíz évhez hasonlóan elsősorban a helyi értékeink megőrzése a célunk. Az elmúlt években az utánpótlásban elvégzett munkánknak köszönhetően saját nevelésű értékeink alkotják a csapat magját, ezért az első dolgom és ezen fáradozom a legtöbbet, hogy ezeket a játékosokat stabilan itt tartsuk helyben Szombathelyen. csakis azokra a posztokra igazolunk, ahol nincs szombathelyi, vagy a szombathelyi fiatal nincs még olyan szinten. Ez esetben olyan erősítést tervezünk, akitől tudunk tanulni és pontokat tud hozzátenni a következő bajnoksághoz.

Ami a jövőt illeti, a következő NB I.-es szezonban az SZKKA legfontosabb célja a kieső zóna elkerülése lesz. Pődör Zoltán szerint véleményem szerint 5-6 csapat között óriási csata zajlik majd a bennmaradásért.

– Szeretnénk megteremteni a megfelelő feltételeket a munkához, és úgy összerakni a csapatot, hogy a következő években stabil NB I.-es csapattá válhassunk és Szombathelynek hosszú távon első osztályú csapata legyen. A cél elsősorban a biztos bennmaradás elérése – jelentette ki az SZKKA ügyvezetője. – Mi az SZKKA-nál szombathelyi példaképeket nevelünk a gyerekeknek, és bízunk benne, hogy csarnokprojektünk megvalósulásával saját otthona lesz az SZKKA fiataljainak – zárta szavait Pődör Zoltán.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában