EB

2024.05.25. 13:00

Kezdődik az Eb! - Kamion: Kiss Norbert célja a címvédés

A hétvégén Olaszországban, Misano pályáján elrajtol a 2024-es FIA kamionos Európa-bajnokság – az ötöszörös Eb-győztes szombathelyi Kiss Norbert a címvédés reményében kezdi a szezont!

Tóth Gábor

Forrás: VN/Révész Racing

Szombaton elkezdődik a 2024-es kamion Európa-bajnokság. A Révész Racing ötszörös Európa-bajnoka, Kiss Norbert szeretné megvédeni címét, és zsinórban negyedszer (!) is Eb-t nyerni.  Az idei szezonban hét helyszínen összesen 28 futamot rendeznek.

– Nem lehet más a célunk, mint megvédeni mind az egyéni, mind a csapatbajnoki címet – mondta Révész Viktória, a Révész Racing kommunikációs vezetője. – Nem tétlenkedtünk a szünetben, építettünk egy új versenyautót, de Olaszországban még a régivel állunk rajthoz, ám azon is történtek fejlesztések. Nem titok, szeretnénk majd bérbe adni a tavalyi autót. Bízunk abban, hogy jól sikerül az első versenyhétvége Misanóban.

Idén is a német Jochen Hahn lehet az egyik legfőbb riválisa a szombathelyi pilótának – aki eddig hatszor volt Európa legjobbja, és a célja a trón visszaszerzése. A teszteken jó eredményeket ért el. Az ugyancsak német Sascha Lenz szintén szeretne előrébb lépni a tavalyi harmadik hely után, de német André Kursim, a spanyol Antonio Albacete, az angol John Newell is okozhat meglepetést.

Kiss Norbert az elmúlt években jól szerepelt Olaszországban, jól ismeri a pályát. Az áprilisi csehországi tesztek pedig jól sikerültek.

– A szezon előtti teszten minden jól működött Értékes tapasztalatokat gyűjtöttünk, melyeket kamatoztathatunk az idény során. A télen sokat dolgozott a csapat a második versenykamionon, és a szabályváltoztatások miatt a régin is módosítani kellett az első hidat. Végül az a döntés született, hogy a tavalyi autóval kezdjük a bajnokságot, mivel nagyon jól működött. A teszt során két tizeddel voltam gyorsabb a tavalyi időmérős körömnél, úgyhogy jó irányba haladunk. Dolgozunk tovább az új gépen is, és év közben szeretnénk majd bevetni. Nagyon jó munkát végzett a csapat, így optimista vagyok a rajt előtt – mondta Kiss Norbert.

A pálya 4 km hosszú, 16 kanyarral tarkítva. Fontos a jó rajtpozíció, ezért az időmérőnek nagy jelentősége lesz. Szombaton az első verseny 15.30-kor, a második 17.45-kor kezdődik, vasárnap 13.25-kor és 16.20-kor startol a harmadik és a negyedik futam.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában