Eredmények

2024.05.26. 10:00

Kőszegi érmek Tiszaújvárosból

A ranglista versenyen a Kőszegi Triatlon és Úszó Klub sportolói közül Hóbor Zalán az abszolút versenyben, Hóbor Lehel a junior fiúk között lett 3. A lányok közül Medvegy Nóra női elit kategóriában 3., Pillisz Réka felnőtt női 1. korcsoportban 2. helyezést ért el.

Pum András

Forrás: VN

Az első nap a Klubcsapat Országos Bajnokság futamai rendezték. Először az UP1-es korosztályok leány csapatversenyében voltak érintve a Kőszegi Triatlon és Úszó Klub sportolói. A Hóbor Enikő, Jelencsics Alíz, Ürmös Panka ősszeállítású csapat a 6. helyezést érte el. A női elit csapat 5. helyen végzett  Kulcsár Amira, Medvegy Nóra, Pillisz Réka, Stumpf Anna összeállításban. A fiú UP2-es kőszegi csapat második lett megfiatalodva, tavaly Hóbor Zalán indult három 2006-os fiúval, idén Hóbor Álmos Másnap a triatlon ranglista versenysorozat futamait rendezték. 

Forrás: VN

Az Újonc 2-es korcsoport fiú futamában Gurisatti Ádám 21. helyen ért célba. A serdülő lányoknál Hóbor Enikő a 8., Ürmös Panka a 18., Jelencsics Alíz a 33. helyen ért be, a fiúknál Gurisatti Péter a 24. lett. Majd a sprint táv (750 m úszás, 20 km kerékpár, 5 km futás) futamaival folytatódott a verseny. Először a női futamok rajtoltak el. Kulcsár Amira az összetett verseny 9. helyén célba érve a junior korcsoportban 5., Stumpf Anna pedig itt 9. lett. A felnőtteknél Medvegy Nóra 3. helyezést ért el. Az amatőr felnőtt nők mezőnyében Pillisz Réka korcsoportjában ezüstérmesként zárt. Hóbor Álmos az első napi csapatverseny után másnap egyéniben is teljesítette első sprinttávú versenyét – 20. helyen ért célba. 

Az utolsó futamban az elit és junior fiúk álltak rajthoz, itt Hóbor Zalán első éves felnőttként képviselte a kőszegieket, Medvegy András, Hóbor Lehel és Laki Barnabás juniorként állt rajthoz. Zalán úszás után négyfős csapattal távolodott el a mezőnytől a kerékpározás során. A leszállásnál előre ment, de nagyon közel szállt le a vonal előtt, a versenybírók úgy ítélték meg, hogy belépett, 10 másodpercre megállították. A futásnál ketten lassan távolodtak tőle, így 3. helyen ért célba. Hóbor Lehel az abszolút 9. helyen futott a célba, Medvegy András 4. juniorként (abszolút 10. helyen), Laki Barnabás a junior mezőny 7. helyezettjeként ért be.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában